wall4 #1 Napisano 10 lipca 2013 Witam szanownych forumowiczów ... Mam pewien problem co do aukcji wzmacniacza diory ws 442 http://allegro.pl/polski-wzmacniacz-mocy-u...3376061503.html pisze tam że potencjometry balansu czasami się lekko szumi.O co dokładnie chodzi?Jestem zielony w tym temacie więc potrzebuje pomocy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 10 lipca 2013 Chodzi pewnie o to, że potencjometr balansu (zrównoważenie kanałów prawo - lewo) czasem szumi w niektórych ustawieniach a może w pozycji neutralnej, czyli na środku. Czyli słychać szum w głośnikach.Czasem wystarczy rozkręcić obudowę i popryskać potencjometr od środka preparatem Kontakt PR lub innym tego typu, który czyści styki, polepsza kontakt, konserwuje. A tak w ogóle chcesz kupić ten wzmacniacz? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wall4 #3 Napisano 11 lipca 2013 Dzięki za odpowiedź przynajmniej będę wiedzieć co zrobić jak zacznie szumieć potencjometr w yamaha a-520.Kolega mi sprzedał za 175zł więc kupiłem.Ja tam się nie znam ale powiedział ,że starczy mi na dłużej bo jest lepsza.Temat można zamknąć jeśli na tym forum istnieje coś takiego ;D jeszcze raz dzięki wielkie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach