Excalibue #1 Napisano 26 lipca 2013 Witam. Może robił ktoś ekran domowej roboty z płyty hdf/mdf ? Nigdzie nie mogę znaleźć jak się za takie coś zabrać, a chciałbym trochę poeksperymentować, być może będzie lepiej niż odpowiednio przygotowana ściana do projekcji. Miałem rolety, tanie ekrany z allegro ale jak na razie ściana wygładzona i pomalowana dulux szary mat daje najlepszy obraz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 26 lipca 2013 Zamiast testować tysiąc różnych rzeczy może warto było od razu zainwestować w profesjonalny ekran... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szczytt #3 Napisano 26 lipca 2013 Fajny artykuł o malowaniu ekranów:http://www.projectorcentral.com/paint_perf...n_$100.htm Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Excalibue #4 Napisano 26 lipca 2013 Cytat Zamiast testować tysiąc różnych rzeczy może warto było od razu zainwestować w profesjonalny ekran... Profesjonalny ekran kosztuje, a ramowy mogę przecież zrobić sobie sam i to za nieduże pieniądze. Na pewno nie będzie tak dobry jak profesjonalny, ale po zmianie kolorystyki na ciemniejszą właściwie obraz mnie już satysfakcjonuje.Jednak niedługo przenoszę się do 16mkw z powodu akustyki i tam chciałbym spróbować coś zrobić na płycie mdf/hdf. Jak sobie pomyśle o ponownym gładzeniu to już wole chyba prowizorkę z ramowym.Testowanie tysiące różnych rzeczy raczej nikomu szkody nie zrobiło Jakby nie patrzeć będę o tysiące doświadczeń mądrzejszy hehe : ) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #5 Napisano 26 lipca 2013 Na pewno, pytanie czy koniec końców nie kupisz tego profesjonalnego, a cała kasa wydana wcześniej na eksperymenty po prostu przepadnie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
udt #6 Napisano 3 czerwca 2015 Polecam zakup profesjonalnych ekranów. Np. w Ekranownia.pl - też tam kupiłem. Świetnie się na nich ogląda. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach