BoneZz Napisano 18 lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 lutego 2008 Siemka,Chcę kupić zestaw ampli + 2 kolumny stereo, cena do ok. 3600zł (cena może być trochę wyższa).Pokój ma 25m^. Chodzi mi o 60% muzyki i 40% KD. Słucham praktycznie wszystko co mi sie podoba i jest rytmiczne ale myślę że głównie rock, w kolumnach chodzi mi głównie o dobra jakość dźwięku z "nie przesadzonym basem" Później dokopię resztę głośników do KD ale na początek to co napisałem... (2 kolumny stereo)A może amplituner to zły wybór? w moim przypadku byłby lepszy wzmacniacz? Myślałem o kolumnach Dali Concept 8 lub 6 + Denon AVR-1908 lub YAmaha RX-V661, który z tych zestawów jest waszym zdaniem najlepszy?? A może żaden...? proszę o pomoc w dobraniu. A może głośniki B&W 685 były by lepsze?? Czy wystarczyły by dwa do 25m^ pokoju?Proszę o propozycje zestawów i pomoc w dobraniu.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 18 lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 lutego 2008 Cytat A może amplituner to zły wybór? w moim przypadku byłby lepszy wzmacniacz? Jeśli zależy Ci na dobrym stereo to kup wzmacniacz Z Twoich propozycji ja bym obstawał za Yamahą słuchałem jej dość pobieżnie,ale zrobiła na mnie dość dobre wrażenie w stereo:smile: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 lutego 2008 Do rocka i pochodnej muzyki mysle ze te by sie niezle spisaly na 25m2:http://www.allegro.pl/item314658832_magnat...brzmienie_.htmllub troche subtelniejsze:http://www.allegro.pl/item312712090_missio...ep_od_reki.htmlewentualnie mniejsze jak nie lubisz se glosniej posluchac:http://www.allegro.pl/item309568762_missio..._wysylka_0.htmlLub cos takiego, ale to koszt juz 2500zl, wiec zostanie mniej na amp:http://www.allegro.pl/item313153687_paradi...tem_olkusz.htmlA najlepiej jakbys sam posluchal. Wybral sie do jakiegos sklepu i przetestowal kolumny jakie cie interesuja.Piszesz czy bylby lepszy wzmak czy amplituner? Jak masz zamiar to rozbudowac to raczej wzmacniacz odpada. A oczywiste jest ze wzmacniacz bylby lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Też miałem Yamahę i fajnie się spisywała w stereo. Teraz mam wielokanałowy amplituner i nie jest gorzej nawet w trybie stereo. W tej cenie można kupić nienajtańszy amplituner za ok 1600 zł., za 2000 zł. kolumny. Jeśli się kupi wzmacniacz stereo w porównywalnej cenie lub taniej + trochę droższe kolumny, to raczej nie będzie wyczuwalnej poprawy jakości dźwięku. Do uzyskania lepszej jakości trzeba zainwestować 2 - 4 razy więcej pieniędzy w taki zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Cytat Jeśli się kupi wzmacniacz stereo w porównywalnej cenie lub taniej + trochę droższe kolumny, to raczej nie będzie wyczuwalnej poprawy jakości dźwięku. Do uzyskania lepszej jakości trzeba zainwestować 2 - 4 razy więcej pieniędzy w taki zestaw. No nie byl bym tego taki pewnien. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoneZz Napisano 22 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2008 dzięki za odpowiedzi. Jestem już tak skołowany ze nie wiem co wybrać, jedni mi radzą to drudzy cod innego... Raz chcę kupić wzmacniacz a raz amplituner... Najlepiej chyba byłoby gdybym poszedł do jakiegoś sklepu, zapytał się eksperta i przy okazji przesłuchał.Znacie może jakieś dobre sklepy z audio w Warszawie ?? Chodzi mi głównie o profesjonalną obsługę i duży wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoneZz Napisano 23 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2008 Pokój ma 25m^. Chodzi mi o 60% muzyki i 40% KD.Słucham praktycznie wszystko co mi sie podoba i jest rytmiczne ale myślę że głównie rock, w kolumnach chodzi mi głównie o dobra jakość dźwięku z "nie przesadzonym basem" sporo osób poleca mi Dali Concept 8 więc chyba przy nich zostanę... tylko nie wiem jaki amplituner dobrać do tego...Myślałem o:1) Denon AVR-1908 + Dali Concept 82) Harman Kardon AVR-247 + Dali Concept 83) Yamaha RX-V661 + Dali Concept 8Który byłoby waszym zdaniem najlepszy??Jeśli uważasz że żaden z tych zestawów nie jest dobry, podaj swoją propozycję.Szukam sklepu w Warszawie z profesjonalną obsługą i dużym wyborem. Taki żebym znalazł większość z tych firm które podałem wyżej i jeszcze coś...Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irasiad Napisano 24 lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 lutego 2008 Jeżeli słuchasz dużo muzyki stereo to tylko CAMBRIDGE AUDIO AzUR 540R v.3. i te B&W -Brytyjska jakość !!!Pomyśl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 lutego 2008 Cytat Myślałem o:1) Denon AVR-1908 + Dali Concept 82) Harman Kardon AVR-247 + Dali Concept 83) Yamaha RX-V661 + Dali Concept 8 Harman Kardon zagra napewno najlepiej w stereo,w kinie Yamaha.Ja bym wybrał Yamahę ponieważ jest świetna w kinie,a ten model też w stereo może miło zaskoczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 lutego 2008 Na czym słuchasz do tej pory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts