BoneZz #1 Napisano 18 lutego 2008 Siemka,Chcę kupić zestaw ampli + 2 kolumny stereo, cena do ok. 3600zł (cena może być trochę wyższa).Pokój ma 25m^. Chodzi mi o 60% muzyki i 40% KD. Słucham praktycznie wszystko co mi sie podoba i jest rytmiczne ale myślę że głównie rock, w kolumnach chodzi mi głównie o dobra jakość dźwięku z "nie przesadzonym basem" Później dokopię resztę głośników do KD ale na początek to co napisałem... (2 kolumny stereo)A może amplituner to zły wybór? w moim przypadku byłby lepszy wzmacniacz? Myślałem o kolumnach Dali Concept 8 lub 6 + Denon AVR-1908 lub YAmaha RX-V661, który z tych zestawów jest waszym zdaniem najlepszy?? A może żaden...? proszę o pomoc w dobraniu. A może głośniki B&W 685 były by lepsze?? Czy wystarczyły by dwa do 25m^ pokoju?Proszę o propozycje zestawów i pomoc w dobraniu.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #2 Napisano 18 lutego 2008 Cytat A może amplituner to zły wybór? w moim przypadku byłby lepszy wzmacniacz? Jeśli zależy Ci na dobrym stereo to kup wzmacniacz Z Twoich propozycji ja bym obstawał za Yamahą słuchałem jej dość pobieżnie,ale zrobiła na mnie dość dobre wrażenie w stereo:smile: Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #3 Napisano 19 lutego 2008 Do rocka i pochodnej muzyki mysle ze te by sie niezle spisaly na 25m2:http://www.allegro.pl/item314658832_magnat...brzmienie_.htmllub troche subtelniejsze:http://www.allegro.pl/item312712090_missio...ep_od_reki.htmlewentualnie mniejsze jak nie lubisz se glosniej posluchac:http://www.allegro.pl/item309568762_missio..._wysylka_0.htmlLub cos takiego, ale to koszt juz 2500zl, wiec zostanie mniej na amp:http://www.allegro.pl/item313153687_paradi...tem_olkusz.htmlA najlepiej jakbys sam posluchal. Wybral sie do jakiegos sklepu i przetestowal kolumny jakie cie interesuja.Piszesz czy bylby lepszy wzmak czy amplituner? Jak masz zamiar to rozbudowac to raczej wzmacniacz odpada. A oczywiste jest ze wzmacniacz bylby lepszy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gatto #4 Napisano 20 lutego 2008 Też miałem Yamahę i fajnie się spisywała w stereo. Teraz mam wielokanałowy amplituner i nie jest gorzej nawet w trybie stereo. W tej cenie można kupić nienajtańszy amplituner za ok 1600 zł., za 2000 zł. kolumny. Jeśli się kupi wzmacniacz stereo w porównywalnej cenie lub taniej + trochę droższe kolumny, to raczej nie będzie wyczuwalnej poprawy jakości dźwięku. Do uzyskania lepszej jakości trzeba zainwestować 2 - 4 razy więcej pieniędzy w taki zestaw. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #5 Napisano 20 lutego 2008 Cytat Jeśli się kupi wzmacniacz stereo w porównywalnej cenie lub taniej + trochę droższe kolumny, to raczej nie będzie wyczuwalnej poprawy jakości dźwięku. Do uzyskania lepszej jakości trzeba zainwestować 2 - 4 razy więcej pieniędzy w taki zestaw. No nie byl bym tego taki pewnien. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BoneZz #6 Napisano 22 lutego 2008 dzięki za odpowiedzi. Jestem już tak skołowany ze nie wiem co wybrać, jedni mi radzą to drudzy cod innego... Raz chcę kupić wzmacniacz a raz amplituner... Najlepiej chyba byłoby gdybym poszedł do jakiegoś sklepu, zapytał się eksperta i przy okazji przesłuchał.Znacie może jakieś dobre sklepy z audio w Warszawie ?? Chodzi mi głównie o profesjonalną obsługę i duży wybór. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BoneZz #7 Napisano 23 lutego 2008 Pokój ma 25m^. Chodzi mi o 60% muzyki i 40% KD.Słucham praktycznie wszystko co mi sie podoba i jest rytmiczne ale myślę że głównie rock, w kolumnach chodzi mi głównie o dobra jakość dźwięku z "nie przesadzonym basem" sporo osób poleca mi Dali Concept 8 więc chyba przy nich zostanę... tylko nie wiem jaki amplituner dobrać do tego...Myślałem o:1) Denon AVR-1908 + Dali Concept 82) Harman Kardon AVR-247 + Dali Concept 83) Yamaha RX-V661 + Dali Concept 8Który byłoby waszym zdaniem najlepszy??Jeśli uważasz że żaden z tych zestawów nie jest dobry, podaj swoją propozycję.Szukam sklepu w Warszawie z profesjonalną obsługą i dużym wyborem. Taki żebym znalazł większość z tych firm które podałem wyżej i jeszcze coś...Pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Irasiad #8 Napisano 24 lutego 2008 Jeżeli słuchasz dużo muzyki stereo to tylko CAMBRIDGE AUDIO AzUR 540R v.3. i te B&W -Brytyjska jakość !!!Pomyśl. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #9 Napisano 25 lutego 2008 Cytat Myślałem o:1) Denon AVR-1908 + Dali Concept 82) Harman Kardon AVR-247 + Dali Concept 83) Yamaha RX-V661 + Dali Concept 8 Harman Kardon zagra napewno najlepiej w stereo,w kinie Yamaha.Ja bym wybrał Yamahę ponieważ jest świetna w kinie,a ten model też w stereo może miło zaskoczyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #10 Napisano 25 lutego 2008 Na czym słuchasz do tej pory? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach