Marek Wolan #1 Napisano 29 listopada 2013 opinie o yamaha cdn 500 nie sa zbyt dobre, a może ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami o marantz na 7004póki budżet nie pozwalał, mam cambridge audio D500SE, nie wiem jak się ma do tych pleyerów i jak się ma wzgledem obecnych CDkówdzieki sliczne z góry za pomoc i wypowiedzi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 30 listopada 2013 Witaj,aby ustosunkować się do Twojego pytania, podaj proszę całą konfigurację Twojego systemu, Twoje preferencje brzmieniowe oraz jakie masz wymagania w kwestii funkcjonalności systemu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Wolan #3 Napisano 30 listopada 2013 mam kolumny monitor audio rx6, wzmacniacz AVI S2000Mi, oraz obecnie CD cambridge audio D500SE, cd bede tuningować, bo w środku są stare byle jakie kondensatory w torze audio, aczkolwiek jest to fajny detaliczny odtwarzacz, ale trudno coś opisywać jak sie nie ma za wielkiego porównania póki co kable są do kolumn jako takie - qed w teflonie, ale jaki model to nie wiem pisze tylko na nim qed balanced design concept tyle wiem ze są 5n, podejrzewam że tutaj zmana na np chorda odyssey 2 moglaby sporo wniescmiekko na wokalu wiec wymienilem interkonekt z monster cable (taka budżetówka solidniejsza do 100zł)na taki z srebra 6n i duzo detalicznosci dostala tak to dalej kombinuje sobie co tu pozmieniac generalnie brzmienie mi odpowiada ale szukam czegos ciekawego i nie kosmicznie drogiego do flaców Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 30 listopada 2013 Marantz NA7004 to urządzenie, które niestety nie jest już produkowane. Pod względem brzmienia jest to klasa odtwarzacza CD za około 1.5 - 2.0 tys. zł., natomiast czy zgrałoby się to w Twoim systemie - trzebaby było posłuchać.Moim zdaniem pod względem brzmieniowym oraz funkcjonalnym idealnie sprawdziłby się streamer Pro-Ject Stream Box DS Net (http://q21.pl/pro-ject-stream-box-ds-net.html), jednak jego cena jest niestety trochę wyższa. Ewentualnie zwróć uwagę na NAD C446 (http://q21.pl/nad-c446.html), który pod względem brzmienia powinien Cię w pełni usatysfakcjonować.A może zamiast upgradować odtwarzacz, lepiej byłoby zakupić dobry przetwornik cyfrowo anaogowy, a odtwarzacz wykorzystać jako transport ? Wtedy warto zwrócić uwagę na najnowszy streamer Audiolab M-Net (http://q21.pl/audiolab-m-net.html) i podłączyć do pod przetwornik.Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Wolan #5 Napisano 30 listopada 2013 nie jest moze produkowany ale kupic go mozna nie wiem jak ma sie do tego ten NADboje sie ze bedzie zbyt naturalny spokojny myslalem o dacu, tylko jaki DAC? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach