piotr.g #1 Napisano 23 czerwca 2014 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad sprzętem grającym...zastanawiałem się nad kinem domowym ale szczerze mówiąc w granicach do 1600 zł nie widziałem nic konkretnego ;( Póżniej pomyślałem ze może amplituner + głośniki?? Dodam że mam pokój wielkości 20 m2 i chciałbym by jakiś efekt był. Fajne byłoby by dany sprzęt posiadał radio, wejscie USB+ odtwarzacz wielu formatów,z możliwością podpiecia subuferabym by móc podłączyć go do tv. Za całość chciałbym wydać 1600 zł. Może macie jakies propozycje? Sprzęt powinien być nowy , nie używany i jeśli chodzi o ilość głośników to bardziej interesowały by mnie 2 głosniki(z/w na ilośc miejsca w 20m 2 pokoju)Czy ktoś miał może do czynienia z amplitunerem pionieer vsx 323 ?? Z góry dzięki za odpowiedz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 24 czerwca 2014 Za 1600 to nie tyle nic konkretnego, ale bez mała niemożliwe w kinie domowym. Napisz konkretnie , bo najpierw piszesz o kinie , potem chyba o amplitunerze stereo( bo dwie kolumny ), potem dopytujesz o vsx322, a to amplituner kina domowego. O owszem vsx ma wejścia cyfrowe, ale jeśli słuchasz głównie muzyki z płyt, nawet z pc, a nie tylko filmy na blurayu, to lepiej amplituner stereo i dwie dobre kolumny . Popatrz vsx322 z kilkoma dodatkowymi wejściami, kodekami, i 5 końcówkami mocy kosztuje 750 zł, zwykły amplituner "budżetowy " stereo ok 900-1500zł, o czymś to świadczy .O ile fajny ale analogowy ( w sensie wejść) amplituner stereo jest niedrogi, tym bardziej używany , to już wyposażony w wejście optyczne ( dla tv), usb, dodatkowo radio www jest drogawy , ale chyba i tak warto zamiast kina domowego . Są takowe, stereo z wejściami cyfrowymi np.onkyo serii TX8020, TX8050, harman kardon 3490, yamaha rn500, kenwood ra500.Tu kolejne pytanie jeśli amplituner stereo, to z tych nowych , czy używany, tańszy i wtedy więcej kasy na lepsze kolumny. Osobiście uważam że dwie kolumny powinny stanowić większą część budżetu , a mogą nawet stanowić kilkukrotność wartości wzmacniacza.Nie zakładaj z góry potrzeby posiadania subwoofera, bo w muzyce nie ma 3 kanału tylko dwa, natomiast lepiej kupić od razu odpowiednie, przemyślane kolumny, niż sztukować pasmo kolejnym głośnikiem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach