adrianosisko #1 Napisano 14 lipca 2014 Witam.Czy jeśli mam do dyspozycji (te co na zdjęciach) odtwarzacz CD, wzmacniacz, kabelki i kolumnę, to da się to jakoś podłączyć żeby kolumna grała z płytek CD? Jeśli nie, to czego mi jeszcze brakuje i jak to podłączyć?Odtwarzacz CD:Wzmacniacz (po prawej stronie jeszcze są niewidoczne na zdjęciu wejścia na kable od kolumn, te takie czerwone i czarne zaciski ):Kabelki:Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 14 lipca 2014 Aby połączyć odtwarzacz CD z wzmacniaczem potrzebny jest kabel 2xRCA-2xRCA (chinch'e) . Także kabel głośnikowy z wzmacniacza do kolumn ( kolumny?) Z pierwszego kabelka jak na Twoim foto minijack-2rca to sygnał z np. tel., mp3, discmana do wzmacniacza, pozostałe to masz bodaj z dekodera satelitarnego, bo minijack z sygnałem wizji. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zieluwid #3 Napisano 14 lipca 2014 Witam.Potrzebujesz kabla takiego typu (przykład najtańszej możliwości, można lepiej za trochę więcej) :http://allegro.pl/przewod-kabel-cinch-2-rc...4336086934.html [ 2RCA VEOZ 2,5m ]Jeden koniec wpinasz do gniazd odtwarzacza z napisem OUT. Drugi koniec do gniazd wzmacniacza pod TAPE z napisem IN. Oczywiście musisz pamiętać, o odpowiednim ustawieniu kanału, aby słuchać cd. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrianosisko #4 Napisano 15 lipca 2014 Dziękuję, podłączyłem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach