gosiamiss #1 Napisano 23 sierpnia 2014 Witam,posiadam amplituner yamaha htr 5930.Zakupiłam tv LG 42LA691S i chciałabym,aby głos z tv był odtwarzany przez amplituner,tylko nie wiem jakiego kabla mam użyć.W tv jest wyjście optyczne a w ampli nie ma.załączam panel tv do którego jest podłączonedvd Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiamiss #2 Napisano 23 sierpnia 2014 Cytat Witam,posiadam yamaha htr 5930.Zakupiłam tv LG 42LA691S i chciałabym,aby głos z tv był odtwarzany przez ,tylko nie wiem jakiego kabla mam użyć.W tv jest wyjście optyczne a w ampli nie ma.załączam panel tv do którego jest podłączonedvd A TO PANEL AMPLITUNERA Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #3 Napisano 23 sierpnia 2014 Na tylnej ściance amplitunera po lewej stronie jak byk jest napisane "DIGITAL INPUT" i są tam wejścia optyczne!Złącza nr 1 oraz 2 (opisane jako DTV/CBL-czyli z założenia przeznaczone na wielokanałowy sygnał cyfrowy optyczny z telewizora lub kablówki )to właśnie złącza optyczne - wystarczy wyjąć zaślepkę i połączyć wyjście optyczne w TV z jednym z tych wejść w amplitunerze oraz po włączeniu amplitunera wybrać właściwe źródło.Kabel optyczny kup odpowiedniej długości, z obu stron musi mieć wtyk typu TOSLINK (są dwa rodzaje wtyków w kablach optycznych).Przykładowy tani kabel masz w linku poniżejhttp://allegro.pl/kabel-przewod-optyczny-b...4467774402.htmlPozdrawiamPs. Dobrze, że załączyłaś zdjęcia - to zdecydowanie ułatwiło odpowiedź Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiamiss #4 Napisano 24 sierpnia 2014 Bardzo dziękuję za fachową pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach