kiler5677 #1 Napisano 24 sierpnia 2014 Witam. Chcialbym aby dzwięk z tv byl przez kino domowe. Posiadam kino domowe lg-ht355sd które posiada USB 2.0Wejście dźwięku – Portable InWyjście wideo – kompozytoweAntena radiowa – FMAuxScarti telewizor lg który posiada wejścia:HDMI TAK Ilość złącz HDMI 2 USB TAK Ilość złącz USB 1 Eurozłącze (Scart) TAK Wyjście cyfrowe audio TAK Wyjście słuchawkowe TAK Złącze Common Interface CI+ Pozostałe wejścia/wyjścia Złącze RF, MHL, Kompozytowe, Wyjście audio Zastosowane technologie Component Video mam zwykla kablówkę podlaczona. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 24 sierpnia 2014 W sumie mogłeś napisać krótko, tv ma wyjścia takie i takie( bo z niego ma wychodzić sygnał audio) , a lg ma 1 wejście ( pewnie rca). Jeśli w tv jest wyjście cyfrowe optyczne, lub coaxialne musisz kupić DAC który zmieni sygnał cyfrowy na analogowy, np. Fiio, http://stereoikolorowo.blogspot.com/2013/0...ishan-d03k.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kiler5677 #3 Napisano 24 sierpnia 2014 Takie mam wejścia w tv http://www.xboxrepublika.com/wp-content/up...-32LB5610-3.jpg Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #4 Napisano 25 sierpnia 2014 Masz tam wyjście optyczne-standardowe w płaskim tv, więc rozwiązanie takie o jakim pisałem w poprzednim poście. Poza wspomnianym DAC'kiem potrzebujesz jeszcze kabel optyczny ( nawet niedrogi ) i kabla 2rca/2rca ( sugeruje lepszy-grubszy i ekranowany ). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
endr #5 Napisano 27 sierpnia 2014 połączenie kablem optycznym powinno być możliwe w tym kinie domowym. Sprzęt jest dość świeży i nie widzę problemu. Większość telewizorów też ma wyjścia optyczne. Kup tylko odpowiedniej długości kabel, bo ja u siebie mam za krótki i ciągle mi się optyk odczepia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach