bajaczek #1 Napisano 19 grudnia 2014 Wiem, że nie jest to idealny zestaw do tego metrażu ale w przyszłości będzie przeniesiony do mniejszego pomieszczenia (nie jest wykończone na dzień dzisiejszy).taga harmony tav-306 v.2 i subwoofer vigor sw-8 i do tego amplituner vsx-329. Zestaw przeznaczony do oglądania filmów, współpracować będzie z projektorem. Salon mam w wymiarach około 4,2-10 [m]. Miejsce do oglądania jest gdzieś na wysokości 5-6m od ekranu. Do tylnych (surrond) kupiłem na allegro uchwyty, które mogę pochylać lekko albo obracać w poziomie. Subwoofer musi być dość blisko amplitunera, bo na razie mam krótki kabel ~2m.Pomocnych jak zawsze forumowiczów proszę bardzo o porady jak dobrze rozmieścić głośniki i kolumny. Z góry serdecznie dziękuję. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 19 grudnia 2014 Już kupiłeś ? Faktycznie kolumny podłogowe z 10cm głośnikami "basowymi" to nieczęsta konstrukcja, może lepiej takie z 13 Taga 506 ? Nienajmocniejszy amplituner jeszcze da spokojnie radę, a jak coś ma suba do pomocy.Bo w tych 40 metrach te wąskie kolumny o niskiej efektywności będą miały ciężko, a udzerzenia chyba nie będzie raczej dobrego..Kolega ma duży salon to ustawił sub bardziej w połowie salonu, przy ścianie. Kwestia gustu, eksperymentów, kabel do suba jednak musisz dokupić dłuższy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach