Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Krzysztof0891

Denon pma 2020 padl I nie dziala? Pomocy

Recommended Posts

Przy wlaczeniu wzmacniacza zwyczajnie mruga
czerwona diodka ok 4sek I to jest normalne lecz po tych 4sek powinna zapalic sie zielona diodka
a to nie nastepuje... Zwyczajnie czerwona diodka gasnie nie ma dzwieku 😥 lecz z pilota
moge poruszac galka +- ????
Wzmacniacz ma 3 latka I gwarancja przepadla.
Dodam ze dzien wczesniej przed spaniem sluchalem ok godzinki muzyki przy tym bardzo cicho bez fajerwerkow a na drugi dzien
z rana taka niespodzianka 😱
Pomocy Panowie co to moze byc????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To może być nie załączający się przekaźnik.
Dlaczego?
Być może coś się w nim zużyło, albo jest jakaś awaria we wzmacniaczu, np. coś się zwiera, lub pojawiło się napięcie tam, gdzie nie powinno.
Nie ma innej rady jak zawieźć wzmacniacz do serwisu audio.
Zdiagnozują i prawdopodobnie naprawią. Czy to coś poważnego trudno powiedzieć. Możesz zapytać, ile to będzie kosztować i wówczas zdecydujesz, czy opłaca Ci się go naprawiać. Ale sądzę, że to nie powinno być coś kosztownego, nieopłacalnego w naprawie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też zacząłbym od przekaźnika, ale odepnij kolumny i spróbuj uruchomić wzmacniacz, jeśli wejdzie w zielone tzn, że trzeba przejrzeć kabelki lub kolumny.
Poza tym powinieneś słyszeć klik, gdy załącza się przekaźnik.



aaaa, teraz zwróciłem uwagę na datę postu icon_redface.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przekaznik klikal dwa razy raz przy wcisnieciu przycisku ,, on,, I drugi raz
przy wlaczeniu odpowiednim zalaczeniu i zalaczeniu zielonej lampki . Teraz klika tylko raz przy wlaczeniu sprawdza
uklad gasnie czerwona mrugajaca lampka. Nie ma zielonego swiatla 💩

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czasu od pojawienia się awarii trochę mineło, nie dopytywałeś się w autoryzowanym serwisie, a potem zwykłym niezależnym o jakąś przybliżona wycenę naprawy ? Może się okazać że równie dobrze że zapłacisz 100zł u nieautoryzowanego, jaki kilka stów w Hornie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Problem polega na tym , ze mieszkam w UK i koszta aby wyslac wzmacniacz do
Serwisu Denona to okolo £100 sama wysylka plus naprawa I czesci zamykam sie
w granicach £300 👹😖.
Mam kolo siebie serwis av I gosciu siedzi juz 3tygodnie I mowi ze potrzebuje
schematu bo bez tego sie nie obejdzie??? Koles ma dobre opinie ale cos mu nie idzie.
Troche jestem w dupie💩

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może naprawia głównie lampki choinkowe i stąd te opinie ?

Nie załączanie się układu przekaźnika, może sugerować stałe napięcie na wyjściu któregoś ze stopni mocy, jeśli dioda nie sygnalizuje stanu załączenia, tzn. że sam przekaźnik jest sprawny - jego układ nie pozwala mu się przełączyć. W takim wypadku przyczyna usterki może tkwić również w układzie samego zabezpieczenia, nic innego raczej nie wchodzi w grę, albo napięcie stałe - detekcja stałego blokuje przekaźnik aby zabezpieczyć kolumny, albo uszkodzony układ przekaźnika, albo brakuje wgl. napięć do jego zasilania.

Temat trochę odkopałem, mam nadzieje, że udało ci się uratować ten świetny klocek icon_wink.gif Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×