yeahmen #1 Napisano 10 czerwca 2015 Witam, mam odtwarzacz CD podłączony do wzmacniacza stereo, który ma wyjście S/PDIF. Mogę połączyć swój komputer z CDkiem i w ten sposób bez dużych strat słuchać muzyki z komputera? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sandflyer #2 Napisano 11 czerwca 2015 Wybacz, jeśli podane informacje są cokolwiek mylące (przynajmniej dla mnie).Odtwarzacze CD zwykle mają tylko wyjście SPDIF (nie znam odtwarzaczy z wejściem), a wzmacniacze (jeśli je mają), to wejście SPDIF (co sugeruje, że we wzmacniaczu jest wbudowany przetwornik cyfrowo-analogowy, czyli DAC).Żadnego komputera do odtwarzacza zwykle nie podłączysz.Jeśli we wzmacniaczu są wejścia cyfrowe to jak najbardziej w ten sposób możesz podłączyć komputer - komputer powinien rozpoznać DAC jako kartę dźwiękową.Na koniec - podaj nazwy (i model) sprzętu, to może trochę rozjaśni niejasności Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #3 Napisano 11 czerwca 2015 Cytat Witam, mam odtwarzacz CD podłączony do wzmacniacza stereo, który ma wyjście S/PDIF. Mogę połączyć swój komputer z CDkiem i w ten sposób bez dużych strat słuchać muzyki z komputera? Jak masz wejscie spdif to podlaczysz, ale musisz miec odtwarzacz z mozliwościa pracy jako zew. DAC, np Denon DCD-3000,S10 etc. Jest kilka modeli z taka opcja. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach