Estek #1 Napisano 3 sierpnia 2015 Zastanawiam się nad zakupem urządzenia Mede8er 500X2 , aktualnie do słuchania muzyki / oglądania filmów używam Yamahy htr-6040 natomiast obraz daje stary soniak KDL-40V3000 (bez hdmi out) Moje pytanie brzmi czy da się połączyć Mede8er mój amplituner i telewizor? Tak aby filmy odtwarzane na wcześniej wymienionym odtwarzaczu podawały dźwięk do yamachy?Z tego co wyczytałem tutaj na forum wynika że powinienem podłączyć Mede8er 500X2 do tv > tv (hdmi out) do amplitunera , a jak sprawa będzie wyglądać gdy tv nie posiada hdmi out?Bardzo proszę o pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iron #2 Napisano 5 sierpnia 2015 Cytat Zastanawiam się nad zakupem urządzenia Mede8er 500X2 , aktualnie do słuchania muzyki / oglądania filmów używam Yamachy htr-6040 natomiast obraz daje stary soniak KDL-40V3000 (bez hdmi out) Moje pytanie brzmi czy da się połączyć Mede8er mój amplituner i telewizor? Tak aby filmy odtwarzane na wcześniej wymienionym odtwarzaczu podawały dźwięk do yamachy?Z tego co wyczytałem tutaj na forum wynika że powinienem podłączyć Mede8er 500X2 do tv > tv (hdmi out) do amplitunera , a jak sprawa będzie wyglądać gdy tv nie posiada hdmi out?Bardzo proszę o pomoc Możesz podłączyć odtwarzacz sieciowy do ampitunera za pomocą kabla HDMI, a z Yamahy wyprowadzić kolejny kabel HDMI do TV. Wadą tego rozwiązania jest konieczność włączania za każdym razem amplitunera aby uzyskać dźwięk i obraz na TV(no chyba ,że ta Yamaha ma możliwość przepuszczania sygnału AV przez HDMI w trybie stanby). Inna możliwość to wykorzystanie złącza optycznego lub koaksjalnego do przesłania dźwięku w postaci cyfrowej do amplitunera , natomiast wizję do TV można przesłać za pomocą analogowych gniazd video. Tu z kolei wadą, oprócz wymienionej powyżej (można to ominąć stosując analogowe podłączenia dźwięku i fonii do TV , jednak wtedy decydujemy się na dźwięk dwukanałowy z głośników TV), jest ograniczenie sygnału cyfrowego do AC3 lub DTS w podstawowej postaci ( nie uzyskamy dźwięku DTS-MA i podobnych lub DD TrueHD) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Estek #3 Napisano 6 sierpnia 2015 Cytat Cytat Zastanawiam się nad zakupem urządzenia Mede8er 500X2 , aktualnie do słuchania muzyki / oglądania filmów używam Yamachy htr-6040 natomiast obraz daje stary soniak KDL-40V3000 (bez hdmi out) Moje pytanie brzmi czy da się połączyć Mede8er mój amplituner i telewizor? Tak aby filmy odtwarzane na wcześniej wymienionym odtwarzaczu podawały dźwięk do yamachy?Z tego co wyczytałem tutaj na forum wynika że powinienem podłączyć Mede8er 500X2 do tv > tv (hdmi out) do amplitunera , a jak sprawa będzie wyglądać gdy tv nie posiada hdmi out?Bardzo proszę o pomoc Możesz podłączyć odtwarzacz sieciowy do ampitunera za pomocą kabla HDMI, a z Yamahy wyprowadzić kolejny kabel HDMI do TV. Wadą tego rozwiązania jest konieczność włączania za każdym razem amplitunera aby uzyskać dźwięk i obraz na TV(no chyba ,że ta Yamaha ma możliwość przepuszczania sygnału AV przez HDMI w trybie stanby). Inna możliwość to wykorzystanie złącza optycznego lub koaksjalnego do przesłania dźwięku w postaci cyfrowej do TV , natomiast wizję można przesłać za pomocą analogowych gniazd video. Tu z kolei wadą, oprócz wymienionej powyżej (można to ominąć stosując analogowe podłączenia dźwięku i fonii do TV , jednak wtedy decydujemy się na dźwięk dwukanałowy z głośników TV), jest ograniczenie sygnału cyfrowego do AC3 lub DTS w podstawowej postaci ( nie uzyskamy dźwięku DTS-MA i podobnych lub DD TrueHD) Dziękuję serdecznie za odpowiedź na weekend pojadę po odtwarzacz znalazłem używany z dyskiem 1 Tb za 200zł , dam znać jak wszystko działa Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach