radusowy #1 Napisano 16 października 2015 Siema, mam pytanie ponieważ nie za bardzo się znam na tym temacie a mianowicie chodzi o to:Mam wzmacniacz Luxman LV-100 2x50 i chciałbym dobrać do niego jakieś sensowne kolumny stereo, pokój ok. 12m2, cena głośników to max 500złJeśli ktoś może pomóc to będe wdzięczny, z góry dzięki ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 16 października 2015 Witam. Przeczytaj to: http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlI ustosunkuj się do zawartych tam pytań. Są po to by Ci rzetelnie można było pomóc.Napisz coś o muzyce, upodobaniach co do charakteru dźwięku, możliwościach rozstawienia kolumn, odległościach od ścian tych kolumn oraz Twojego miejsca odsłuchowego od kolumn i tylnej ściany.A kolumny to mają być monitory (podstawkowe) czy podłogowe?Podstawkowe wymagają standów, co jest dodatkowym kosztem. A podłogowe za 500 zł? No różnie bywa z jakością takich kolumn, ale może coś się znajdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #3 Napisano 17 października 2015 Radusowy, zmieniłem temat Twojego wątku, bo "prośba o radę" to zdecydowanie za ogólnie. A co powinieneś jeszcze dodać - to w poprzednim poście napisał już F1angelPozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
radusowy #4 Napisano 19 października 2015 Glosniki jakie mnie ineteresują to uzywane, pokoj jest bardzo mały, wąski, jeśli chodzi o muzyke to hiphop/techno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #5 Napisano 19 października 2015 Cytat Glosniki jakie mnie ineteresują to uzywane, Raczej kolumny niż głośniki - głośnik to może być samochodowy...Wygooglaj sobie pojęcia "głośnik" oraz "kolumna" to będziesz wiedział jaka jest różnica. Cytat pokoj jest bardzo mały, wąski, jeśli chodzi o muzyke to hiphop/techno Ale się rozpisałeś !A o tym, co powinno się tu znaleźć to już napisał F1angel, a jak widać potraktowałeś Jego sugestię bardzo lekceważąco...Nawet nie odpowiedziałeś na pytanie "A kolumny to mają być monitory (podstawkowe) czy podłogowe?Podstawkowe wymagają standów, co jest dodatkowym kosztem. A podłogowe za 500 zł? No różnie bywa z jakością takich kolumn, ale może coś się znajdzie."Zacytuję więc 2 fragmenty:"Oczywiście nie wszystko musi być podane od razu, ale warto się postarać i zastanowić, zanim coś napiszemy.""Zasada jest taka jak w życiu - jak starannie się przygotujesz (ze swoim postem lub wątkiem), to zapewne i odpowiedzi będą lepsze! Trzeba też mieć trochę cierpliwości i poczekać na odpowiedzi, oraz nie poganiać pisząc co chwilę kolejne posty jeden pod drugim - zamiast poprawić i uzupełnić swoją wypowiedź."Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celdur #6 Napisano 19 października 2015 Licytuj "Ty mały Shogunie"http://allegro.pl/quadral-shogun-mk-iv-ser...5729517294.htmlDo 500 powinieneś je wyrwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #7 Napisano 19 października 2015 Miałem czuja. że ponownie nie odpowiedziałem temu ćwokowi. Co za chamstwo. Poza tym jak ktoś się nie wysila, to i mnie się nie chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #8 Napisano 19 października 2015 Ja kulturalnie odpowiedziałem autorowi wątku co powinien uzupełnić w swojej wypowiedzi - jak widać nie potrafił przeczytać ze zrozumieniem i musiałem usunąć jego chamską wypowiedź (nie będę jej cytował...)ZAMYKAM WĄTEK - to nie jest Forum dla oszołomów!Jak skorzysta z podpowiedzi to dobrze, a jak nie - to nie nasz problem.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach