ImFunnyMan #1 Napisano 31 października 2015 Witam, ostatnio nabyłem yamahe a850 i Heco MS 900, niestety sporo naciagnąłem budżet i mam problem z odtwarzaczem cd. Spodobała mi się yamaha s300 jednak niemam aż tyle kasy żeby ją kupić, czy jest sens kupować starszy/stary odtwaczacz cd (jeżeli tak to jaki) czy lepiej zbierać na s300 lub może jeszcze coś droższego-lepszego? Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 31 października 2015 Sądzę że kupowanie do tego amplitunera AV odtwarzacza CD i podłączanie go na drodze analogowej ma bardzo nikły sens. Powinien wystarczyć BD lub DVD z wyjściami cyfrowymi i nimi należny podłączyć je do a850. Jeśli już musi być CD to spokojnie można kupić jakiś stary model z wyjściem cyfrowym z tanim laserem ( gdyby wysiadł i potrzeba by go wymienić ). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ImFunnyMan #3 Napisano 31 października 2015 Hmm, nie jestem doświadczony w temacie audio jednak na odsłuchu był on podłączony do s300 analogowo i używając różnych kabli była zauważalna zmiana w dźwięku dlatego myślałem że odtwarzacz cd jest równie ważny... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 31 października 2015 Takie podłączenie ma jakikolwiek sens tylko w trybie stereo przy idealnie dopracowanej akustyce pomieszczenia kiedy zadbamy aby kolumny były ustawione do odsłuchu stereo w odpowiednio do tego przygotowanym pomieszczeniu. Wtedy amplituner KD działa jak czysty wzmacniacz stereo bez jego dodatkowej elektroniki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ImFunnyMan #5 Napisano 31 października 2015 Mój pokój niema idealnej akustyki jednak słucham muzyki z włączonym "pure direct" i z tym wiąże nadzieje... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #6 Napisano 31 października 2015 No to trzeba zadbać o akustykę w pierwszej kolejności. Kiedy działają układy aktywnej korekcji do akustyki pomieszczenia powinno być lepiej. Wtedy korzystamy z wbudowanych DAC-ów w amplituner i dwukrotne przetwarzanie postaci cyfrowej na analogową potem z analogowej na cyfrową i znowu do postaci analogowej do kolumn nie ma sensu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #7 Napisano 31 października 2015 Taką Yamahę kupuje się raczej aby : obsługiwać jednym pilotem całość systemu firmy yamaha, lub żeby odtwarzać np. mp3. Jeśli odpowiedź na te pytania brzmi nie, nie ma co się podniecać tym modelem, wystarczy kupić za 120-200 zł jakieś używane klasyczne cd do płyt audio, grać gorzej nie będzie, a może i lepiej.Obsługa wspomnianych plików np. Mp3 w tym modelu też nie jest jakoś super dograna, bo o ile nazwy folderów wyświetlają się, to z pojedyńczymi tytułami nie radzi sobie( a może wada modelu), pomijam wielkość wyświetlacza. Brzmi też dość szczupło. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ImFunnyMan #8 Napisano 31 października 2015 Na mp3 mi nie zależy, ok poszukam czegoś. Chyba że znacie jakieś dobre modele w cenie kilkuset złotych? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach