Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
jakub

Problem z soundbar Sony

Recommended Posts

Witam,

zakupiłem w dniu wczorajszym soundbar Sony HT-CT770 i mam z nim problem taki, że nie działa mi włączanie/wyłączanie go zarówno jeśli chodzi o pilot czy też z panela. Soundbar uruchamia się sam po podłączeniu go do zasilania, a gdy go próbuję wyłączyć czy to z pilota czy na panelu to nie ma żadnej reakcji. Dodam iż pozostałe klawisze działają poprawnie oprócz klawisza AMP MENU . Również zauważyłem, że przy uruchamianiu się sprzętu wyskakuję komunikat DEMO (i tego też nie mogę zmienić gdyż do włączenia ustawień potrzebny jest klawisz on/off oraz AMP MENU który nie działa) Może ktoś miał taki problem i wie jak zrobić restart tego sprzętu. A i soundbar był ostatnią sztuką z wystawy i może jakość zablokowali go w sklepie aby nie można był w nim wprowadzać zmain i może ktoś wie jak go odblokować.
Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witaj,

Skonsultuj to ze sprzedawcą który Ci go sprzedał. Podpięty do ekspozytora mógły zostać "zawieszone"niektóre funkcje.
Przeczytaj w instrukcji o twardym resecie.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam,
mój problem się rozwiązał, ale nie dzięki serwisowi Sony lecz pracownikowi sklepu Sony w Manufakturze. Po rozmowie z przedstawicielami serwisu Sony, miałem odesłać sprzęt na gwarancję, ponieważ oni nie wiedzieli jak rozwiązać mój problem. Ale znajomy poradził mi zadzwonić do sklepu. Tak też zrobiłem i po kilku sekundach od powrotu do domu sprzęt działa. Wystarczyło użyć następującej kombinacji klawiszy
1.Return
2.Enter
3. In put
4. Muting
5. In put
6. Muting

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×