deyath #1 Napisano 27 grudnia 2015 vWitam wszystkichZrobilem sobie nowy pokoj i kupilem sobie tv marki LG LED 32LF5610. ten tv ma 2 wejscia hdmi to odrazu podpiąłem pc'ta oraz xboxa ale po dluzszym uzywaniu tego sprzetu stwierdziłem ze dzwiek mnie nie zadawala w 100% i postanowilem kupic jakis dobry soundbar i tu zaczyna sie problem bo kompletnie sie nie znam sie na sprzecie audio wiec chcialbym sie was zapytac jaki soundbar polecacie limit cennowy +/- 1000 zl , dodam ze mam maly pokoj (ok 5m x 4m)Czekam na propozycje, pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deyath #2 Napisano 27 grudnia 2015 co powiecie o LG NB4540 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #3 Napisano 27 grudnia 2015 Ładny ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deyath #4 Napisano 28 grudnia 2015 nie wiem wyglad nie jest na 1 miejscu zastanawiam sie na lg a tym Sony HT-GT1? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 28 grudnia 2015 Ale wygląda ładnie i jego funkcjonalność jest dobra. Bezprzewodowy subwoofer to również zaleta. Jakość dźwięku z zestawu stereo zapewne będzie lepsza. Sam się musisz przekonać czy dźwięk jaki produkuje jest dla Ciebie wystarczający. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deyath #6 Napisano 28 grudnia 2015 Ale moze za ta cenne da sie kupic jakies glosniki 5.1 no i czy za ta cene ten lg jest warty grzechu ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #7 Napisano 28 grudnia 2015 Cytat Ale moze za ta cenne da sie kupic jakies glosniki 5.1 no i czy za ta cene ten lg jest warty grzechu ? Raczej kiepskie, do tego potrzeba jakiś amplituner kinowy chociaż za te 1200-1500zł. Bo kolumny same nie grająSondbar to raczej tylko lepsza opcja dla głośnikõw tv, czy jakiejś podpiętej pod tv minieieży za 300zł, niż sposób na słuchanie muzyki w sporym pokoju, czy zastępstwo dla kina domowgo. Różne produkty- różne przeznaczenie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deyath #8 Napisano 28 grudnia 2015 a ten sb HT-GT1 ma bezprzeowdowy subufer? czy musze jakiejs kabelki do z listwy do subufera podpinac? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #9 Napisano 28 grudnia 2015 LG ma bezprzewodowy subwoofer , oznacza że trzeba go tylko podłączyć przewodem do zasilania z sieci. Dzięki temu łatwiej go umieścić bez podłączania przewodu sygnałowego.Do tego sam soundbar jest bardzo niski. Zwykle nie sprzyja to jakości dźwięku, jednak nadaje mu to bardzo trakcyjny wygląd.Sony HT-GT1 to zupełnie inna inny układ. Cała elektronika znajduje się w obudowie subwoofera. Do tego subwoofera podłączamy głośniki do umieszczenia przy telewizorze tak jak podłącza się głośniki pasywne do wzmacniacza. Te głośniki są z kolei dość wysokie. Do tego HT-GT1 świeci .Czasem subwoofery zestawu z sądbarem są pasywne i podłącza się je przewodem do elektroniki w samym soundbarze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 29 grudnia 2015 Obstawiał bym jednak używany sprzęt wzmacniacz / amplituner z kolumnami. Ewentualnie z nowych jakąś mini wieże. Soundbar to sezonowa zabawka.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach