Szym3k #1 Napisano 28 grudnia 2015 Witam,Kilka dni temu zakupiłem Onkyo RZ800. Wszystko działało dobrze do momentu, aż przedwczoraj przy przełączeniu programów telewizyjnych na dekoderze Cyfrowego Polsatu w kolumnach słychać "pyknięcie" (nie wiem jak to inaczej nazwać). Odgłos ten ni występuje np. przy przełączeniu stacji radiowych.Ktoś z Was ma jakiś pomysł co może być przyczyną?Pozdrawaim Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 28 grudnia 2015 Chyba zły tytuł, bo to poroblem z dekoderem sat. bo z niego idzie taki " pik i impluls", lub sytuacja z konkretną stacją tv.Przecież przełączając stacje radiowe w samym amplitunerze fm, www, czy przeskakując piosenki to pykania raczej niema. Kiedyś czytałem jak ktoś skacząc po kanałach w tv spalił głośnik wysokotonowy. Dlatego jak nagłaśniać to film, oczywiście także ten z filmowego kanału satki, ale nagłaśnianie wszystkiego jak leci i skakanie po kanałach to raczej jak widać, ostrożnie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szym3k #3 Napisano 28 grudnia 2015 Sam nie wiem czy to wina dekodera czy amplitunera, bo zresetowałem AV i problem ustąpił. Tak się zastanawiam czy przyczyną mogło być pomieszanie jakiś ustawień na pilocie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 29 grudnia 2015 Nie ma ustawień powodujących pikanie.Też bym obstawiał że to wina dekodera. Podczas przełączania sygnału następuję wyłączenie i ponowne włączenie dźwięku. Nie powinno to jednak powodować pykania.Daj znać jeśli problem się nawróci.Pozdrawiam i życzę bezproblemowego odsłuchu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach