raff #1 Napisano 7 marca 2007 Witam serdecznie. Proszę o radę jaki sprzęt mini audio poradzilibyście dla początkującego audiofila w granicy cenowej ok. 2000 - 2500 zł. (sprzęt nowy). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #2 Napisano 8 marca 2007 Yamaha Pianocraft Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof #3 Napisano 9 marca 2007 Zdecydowanie zgadzam się z moim poprzednikiem. Tylko, że musisz wybrać czy chcech słuchać tylko płyt CD czy może DVD ? Jeśli CD to zastanów się nad wyborem zestawu Yamaha Pianocraft E 410 (w sklepie 1999 zł, ale widziałem też za 1800 zł) a jeśli DVD (także z opcją odtwarzania płyt CD) to wybierz model E 810 (cena w sklepie 2150 zł). Jeśli chodzi o takie małe zestawy wieżowe to wspomniane zestawy Yamahy są bardzo dobrą alternatywą cena/jakość. Więcej informacji technicznych na ich temat można znaleźć w internecie. Dostępne są dwa kolory: czarny i srebrny. Kolumny głośnikowe mogą być wykończone lakierem fortepianowym. Zestaw posiada zdalne sterowanie i dobrą moc (chyba między 50-60 W zależnie od modelu). Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raff #4 Napisano 10 marca 2007 Dziękuję rafal735r i krzysztofowi. Właśnie ten sprzęt upatrzyłem sobie w internecie (na żywo nie widziałem i jeszcze niestety nie słyszałem ) i chciałem pozyskać opinii fachowców. Nie wiem, co to jest tylko za opcja DVD? Czy na płycie DVD nagrana jest muzyka w formacie audio CD i można ją odtwarzać czy może sprzęt ten można połączyć do tv i oglądać filmy? Wybaczcie jestem bardzo do tyłu z techniką Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #5 Napisano 11 marca 2007 Cytat Nie wiem, co to jest tylko za opcja DVD? W E810 możesz dodatkowo odtwarzać filmy DivX Ultra, VCD i DVD w stereo plus subwoofer, lub po podłączeniu odtwarzacza do zewnętrznego wzmacniacza 5.1 w takim systemie dźwięku przestrzennego. Cytat Czy na płycie DVD nagrana jest muzyka w formacie audio CD Na oryginalnych płytach DVD, nagrywana jest muzyka w formacie DVD Audio, ale E810 nie obsługuje tego formatu, lecz można odwarzać Audio CD, WMA, MP3. Cytat sprzęt ten można połączyć do tv i oglądać filmy? Tak, ma on wyjście Component Video, S-Video, Video i SCART do podłączenia do TV. Kilka ofert http://www.allegro.pl/20242_yamaha.html?or...er=t&view=gtext Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waldek #6 Napisano 11 marca 2007 Witam serdecznie! Pozwolisz że się wtrącę ,podam link http://www.eic.com.pl/produkty/teac, przejrzyj sobie ofertę. Wybacz, ale nie chcę mi się pisać dwa razy tego samego. Już raz pisałem do podobnego postu, jednego z forumowiczów, dlaczego Teac. Druga sprawa odnośnie muzyki, możesz oczywiście nagrywać muzę na płytach DVD, nawet tą skompresowaną (fuj!), lecz tylko będziesz mógł odtwarzać ją na innym odtwarzaczu DVD, o systemie gdzie pracuje CD możesz zapomnieć. Życzę powodzenia w zakupach! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzarro #7 Napisano 20 marca 2007 Jeśli nie potrzebujesz DVD, bardzo poważnym konkurentem dla Piano Crafta jest Denon DF-102. Cena praktycznie ta sama(2300 zł w MM), jakość wykonania chyba nawet nieco wyższa: Denon ma transformator toroidalny i lepsze zaciski głośnikowe w amplitunerze, możliwość podłaczenia gramofonu, prócz tego same głośniki są zaprojektowane przez firmę Mission. Miałem okazję prównywać jednosegmentowe systemy tych producentów i mały Piano Craft wypadł słabiej od DM-033 Denona(tam też są głosniki Mission, tylko mniejsze) oczywiście brzmienie jest kwestią subiektywną a warunki były bardzo "polowe", ale zdaniem moim i przyjaciół, którzy też zamierzają kupić sprzęt z tego segmentu, Denon wypadł lepiej, nawet nie grał dużo gorzej od dużej Yamahy(DF-102 niestety nie było). Przed ostatecznym zakupem warto rozważyć obydwie opcje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach