piorko #1 Napisano 3 stycznia 2016 Witam,jestem nowy na forum i prosil bym o w miare profesjonalna porade. Mam zamiar kupic lektor 8 ze wzgledu na wymiary salonu(ponad 30 m kw)i ich atrakcyjna cene ponizej 4tys,z racji tego ze zrodlem muzyki bedzie tv,internet,bt mysle ze dobrym rozwiazaniem bedzie wzmacniacz sieciowy z takimi wlasnie funkcjami typu onkyo tx 8150,hk 3770 czy yamaha rn 602. Odpowiedzi sprzedawcow,dystrybutorow sa przewidywalne,,tak polaczenie bedzie ok bo mam taki na stanie,,itp . Zwracam sie w takim razie do was z takim zapytaniem z nadzieja ze ktos wie cos na temat mozliwie najlepszej kombinacji,aha rodzaj muzyki ......popularny-klubowa,rnb lecz nie wykluczam klasykow np rockowych,czyli wszystkiego po trochu lecz z dobrym basem. Z gory dziekuje za podpowiedzi i wasze opinie jak i czas poswiecony Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 3 stycznia 2016 Onkyo 8150gra bardziej równo, a yamaha 602 ma nico koncertowy ostrzejszy pazur w górze pasma i przy skrajnych poziomach pokręteł. Pewnie HK też będzie równy.Najlepiej poświecić chwilę, a nawet cały dzień, niż wydać w ciemno 7 tys, Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piorko #3 Napisano 3 stycznia 2016 Raczej,chyba,powinno....wiem ze yamaha gra ostrzej itp chodzi mi o to czego ktos jest pewien i co wie albo slyszal,jak da sobie rade z mocymi lektorami i moze cos o funkcjach ampli wymienionych Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 3 stycznia 2016 Do tych Lekorów dobrał bym 8150, które bedzie dobrze kontrolować ich bas. Nie pozwoli im wpaść w dudnienie.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #5 Napisano 3 stycznia 2016 Cytat chodzi mi o to czego ktos jest pewien i co wie albo slyszal, Jakbym nie słuchał to bym nie pisał, natomiast piszę za siebie, bo nie mogę być pewien jak ty to odbierzesz. Każdy słyszy inaczej i ma inny gust. Czytałem tu spostrzeżenia które całkiem odbiegały od moich wrażeń, czy większości. Także ze słowem "na pewno" i "jestem pewien" trzeba uważaćTy jak mi coś zapropnujesz jesteś pewny że będę zadowolony? Więc trochę wyluzuj;) A skoro sam wiesz i wpisy Ci się nie podobają, to na pewno, to trzeba iść na odsłuch. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach