widar #1 Napisano 6 kwietnia 2016 Od razu mówie że raczej jestem laikiem w tych sprawach mam zestaw 2 kolumn skytec z czego jedna ma wbudowane potencjometry odtwarzacze itp. niedawno znalazłem w piwnicy starą kolumne samochodową i dwa luźne głośniczki po 60 watt'ów jak podłączałem na luźno te 2 głośniczki do kolumny aktywnej normalnie działały(wiadomo jak na brak obudowy) jednak gdy podłączyłem tą kolumne basową nie odpowiadało . Moje pytanie brzmi da sie coś z tego zestawu zmajstrować? Nie moge wysłać załączników tutaj bo zdjęcia są za duże także wysyłam linki do zdjęć http://imgur.com/a/Z7h63 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 14 maja 2016 Lepiej zostaw kolumny aktywne tak jak są.Raczej nie ma co z tym zrobić - głośników samochodowych nie wykorzystasz jako uzupełnienie kolumny aktywnej.Lepszym wyjściem będzie zakup używanych kolumn (jeżeli masz normalny amplituner/wzmacniacz stereo czy kina domowego), albo po prostu lepsze głośniki komputerowe-jeśli Twoje aktywne nie podobają się Tobie.Pozdrawiam. PS. Usunąłem 2 niegrzeczne wypowiedzi poprzedników, które nic nie wnosiły do tematu wątku Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach