adso2009 #1 Napisano 15 kwietnia 2016 Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy, porady. Dorosłem do kupna zestawu stereo, aby słuchać muzyki na w miarę dobrym sprzęcie.Zestaw ma służyć do słuchania muzyki, ale będzie też podłączony do TV i komputera.1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt?5000 zł2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany. A może dopuszczamy obie możliwości i "mieszankę"?Nowy3) Jaki jest sprzęt towarzyszący (np. mamy wzmacniacz XXX, szukamy kolumn podłogowych do 2 tysięcy)?Nie mam sprzętu4) Jaka jest powierzchnia pokoju? Można też uzupełnić to o wymiary i rysunek tego, co znajduje się w pokoju (ale niekoniecznie od razu w pierwszym poście musi być wszystko) oraz czy pokój jest jakoś przygotowany do odsłuchów.Powierzchnia pokoju to ok 20m2. Jest to salon, meble, narożnik, nie jest przygotowany w żaden sposób pod odsłuch. 5) Jakiej muzyki słuchamy (np. głównie muzyka elektroniczna i klasyczna albo mocne granie i heavy metal)?Zróżnicowana, w więc oczekuję czego co zagra dobrze z każdym kawałkiem. 6 ) Jakich funkcji oczekujemy od sprzętu, pod co będzie podłączony .Potrzebuję wyjścia optycznego aby podłączyć telewizor i komputer. Może być jednocześnie lub przepinając. Muzyka będzie napędzana z komputera, telewizora lub odtwarzacz mp3. Nie mam płyt, nie lubię odtwarzaczy.Tak w skrócie opisałem czego potrzebuję, niestety w temacie jestem zielony, dla tego proszę Was o pomoc. Szukam czegoś co ładnie zagra, będzie dobre na lata. Dobra firma, dobry dźwięk. Jeśli coś sobie przypomnę to dopiszę Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PromatAudio #2 Napisano 15 kwietnia 2016 Budżet wystarczy Ci na dobry amplituner stereo i parę podłogowych kolumn. Bardzo popularne są sieciowe amplitunery stereo jak np. Onkyo TX-8150. Urządzenie to pozwala Ci korzystać z serwisów internetowych jak np. Spotify, radio internetowe czy streaming własnych plków. Wyposażony jest w WiFi, Blutooth, ma wejścia cyfrowe po prostu wszystkomające urządzenie.Do tego dobierz parę głośników - jak lubisz ostre brzmienie to np. Klipsch R26, jak bardziej ciepłe to Melodika BL40, Jamo C-95 czy Tannoy Mercury 7.4.Najlepiej jak udasz się do jakiegoś salonu na odsłuch i sam ocenisz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adso2009 #3 Napisano 15 kwietnia 2016 Zapomniałem napisać. Nie m gdzie posłuchać sprzętu no i problem z czasem. Dla tego ufam Wam jako bardziej doświadczonym.Skłaniam się właśnie do klipisch lub jbl. Ja mo słyszałem, że to takie chińskie jest raczej. Onkyo będzie dobry do klipisch? A może harman kardon ?Dziękuję, za propozycję. Poczytam no i poczekam może jeszcze na inne propozycje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 15 kwietnia 2016 Cytat Skłaniam się właśnie do klipisch lub jbl. Jamo słyszałem, że to takie chińskie jest raczej. W budżetówce to chyba wszystko (prawie wszystko) jest chińskie.Poza tym to, że chińskie nie znaczy że jest kiepskie. Oni robią nie tylko zestawy kolumn za 500zł, ale i za 5000zł. Więc dla przykładu wspomniane wcześniej Jamo C95 nie są złe Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #5 Napisano 15 kwietnia 2016 Mogłoby być i nie Chińskie, i lepsze jakościowo. O jakość wykonania tu chodzi, ale przede wszystkim o jakość dźwięku.A to mogłoby być bezdyskusyjnie, słyszalnie lepsze.Ale używane oczywiście.Mnie by było szkoda wydać 5 kzł na taki nowy zestaw, co to zagra... mniej więcej tak jak wygląda. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach