Adamo86 #1 Napisano 15 kwietnia 2016 Cześć,szukam jakiegoś zestawu do oglądania filmów, słuchania muzyki, radia itp... Do wszystkiego jednym słowem.Niestety muszę zmieścić się w sumie do +/- 1300 zł. Sprzęt z drugiej ręki raczej nie wchodzi w grę Chciałbym podłączyć do TV głośniki Edifier R2730DB ze względu na BT, dość niezłą moc. (pokój 22 m2)Większa raczej nie będzie potrzebna z uwagi na małe dziecko Co myślicie o tych głośnikach? Może jednak jakieś mini np. Denona?Dzięki! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adamo86 #2 Napisano 16 kwietnia 2016 Szukałem budżetowych rozwiązań i jeszcze myślę o:DENON DRA-F109 + MAGNAT SUPREME 202W cenie 1300 ma to ręce i nogi? Zadowoli średnio wymagające ucho? Może jakiś soundbar będzie lepiej grał?Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Note #3 Napisano 16 kwietnia 2016 Witam, jeżeli masz do wydania 1300 zł to z miejsca bym odpuścił te Edifier R2730DB, a czym bardziej soundbar'a.Napisz trochę więcej, do czego będziesz podłączał zestaw audio - tylko do Tv? Jakiej muzyki słuchasz ? Jaki dźwięk lubisz - postaraj opisać się swoimi słowami. Czy wolisz dźwięk cieplejszy, miększy z dobrze wypełnioną średnicą, czy bardziej ostry, konturowy, twardy, zimny.W tej kwocie cudów się nie spodziewaj niestety jeśli chodzi o nowy sprzęt. Zastanów się nad sprzętem używanym, fajnie byłoby jakbyś się wstrzymał i dozbierał 200 - 300 zł , wtedy można byłoby poszukać jakiegoś wzmacniacza za 500-600 zł oraz kolumn za 1000-1100 zł. Taki sprzęt , oczywiście używany zjadłby na śniadanie te Edifiery (marka sama w sobie bardzo dobra jeśli chodzi o tanie zestawy do PC ) , czy też tego Denona z Magnatami. Przemyśl sprawę ...Co do takich funkcji jak BT czy wi-fi itp to oczywiście nie uzyskasz tego we wzmacniaczach używanych stereo, ale musisz wybrać, czy liczą się dla Ciebie bajery czy jakość dźwięku. Jeśli masz wyjście optyczne w Tv to do wzmaka możesz podłączyć za pomocą taniego dac'a, więc BT nie jest niezbędny Pozdrawiam... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adamo86 #4 Napisano 16 kwietnia 2016 Dzięki za wpisZestaw do oglądania TV i słuchania radia. Zależy mi też na kompaktowności stąd zainteresowanie głośnikami aktywnymi z BT.Wnętrze bardzo minimalistyczne i wielki amplituner/wzmacniacz trochę psuje koncepcje Jego możliwości mocy używałbym zapewne i tak w 30%Ja słucham rock/metal ale żona za to zwykłej sieczki z rmfki czy zetki..Fajnie jakby miało troszkę basu i grało przestrzennie. Proszę tylko o pomoc w wyciśnięciu z tej kwoty czegoś najlepszego Niestety brak czasu na odsłuchy w sklepach.. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach