emsi1981 #1 Napisano 21 kwietnia 2016 witamZakupiłem głośniki podstawkowe magnat quantum 673 i używane są jako fronty, mam zamiar je zawiesić na ścianie i potrzebuję porady w doborze dobrych uchwytów głośnikowych. Waga głośnika to około 10 kg. Dodatkowo chcę aby taki uchwyt trzymał głośnik bez żadnych wkręcanych śrubek w gođnikk czy innych rzeczy, nie chce niszczyć głośnika, chodzi o to żeby chwyt był bezinwazyjny. czy ktoś może polecić coś dobrego Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 21 kwietnia 2016 VogelsDziała na zasadzie chwytania kolumn w uścisk. Ma też możliwość ruchu w pionie i poziomie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba.81 #3 Napisano 21 kwietnia 2016 Cytat witamZakupiłem głośniki podstawkowe magnat quantum 673 i używane są jako fronty, mam zamiar je zawiesić na ścianie i potrzebuję porady w doborze dobrych uchwytów głośnikowych. Waga głośnika to około 10 kg. Dodatkowo chcę aby taki uchwyt trzymał głośnik bez żadnych wkręcanych śrubek w gođnikk czy innych rzeczy, nie chce niszczyć głośnika, chodzi o to żeby chwyt był bezinwazyjny. czy ktoś może polecić coś dobrego może coś takiego http://www.uchwytyekranyprojektory.pl/uchw...630a-p-201.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #4 Napisano 21 kwietnia 2016 Zwróć uwagę, że przedni rant uchwytu jest dość wysoki i złapie się chyba dociskiem tylko na "napis" kolumn, który jest nisko. Jednak z tyłu widzę że jest opcja "złapania dodatkowo na dwie śrubeczki. Niby szczegół, ale piszę o tym.Może poszukaj coś w typie : od spodu podstawka z otworkami na ewentualne 2-3 śrubki do drewna ( bez rantu z przodu), a z tyłu z rantem też z jakimś otworem na 2 śrubki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 22 kwietnia 2016 Jednak takie rozwiązania nigdy nie należą do zbyt elegancko wyglądających. Bardzo dobrz e wtakiej sytauacji sprawdzają się uchwyty w postaci półki o regulowanym pochyleniu. Do dziesięciu stopni pochylenia zupełnie dobrze kolumnę powinny utrzymać spojenia zrobione z często wspominanego bluetack-u lub patafixu. Z góry odradzam próby przylepiania w taki sposób kolumny do tylnej jej ściany. Wchodzi wyłącznie w grę jej spód. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emsi1981 #6 Napisano 23 kwietnia 2016 Cytat Jednak takie rozwiązania nigdy nie należą do zbyt elegancko wyglądających. Bardzo dobrz e wtakiej sytauacji sprawdzają się uchwyty w postaci półki o regulowanym pochyleniu. Do dziesięciu stopni pochylenia zupełnie dobrze kolumnę powinny utrzymać spojenia zrobione z często wspominanego bluetack-u lub patafixu. Z góry odradzam próby przylepiania w taki sposób kolumny do tylnej jej ściany. Wchodzi wyłącznie w grę jej spód. czyli w takiej sytuacji powinny się sprawdzić te uchwyty vogel. w nie zainwestuje, jak ograne temat to opisze wrażenia Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 23 kwietnia 2016 Spotykałem jeszcze uchwyty które trzymały kolumny po bokach. Tyle że takie nie sprawdzą się przy kolumnach o wypukłych bocznych ścianach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ImFunnyMan #8 Napisano 23 kwietnia 2016 Ja mam te uchwyty, stoją na nich Heco music style 200. Uchwyt mega stabilny oraz wygląda elegancko. Jak dla mnie rewelacja a i wykonane są z metalu i tylko zaślepka montażowa jest plastikowa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach