jodzik #1 Napisano 26 lipca 2016 Witam, uprzejmie proszę o poradę dotyczącą zakupu radioodtwarzacza do 500 zł, czy możecie polecić coś rozsądnego w tej cenie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belfer54 #2 Napisano 26 lipca 2016 Kolego po pierwsze nie potrzebnie mnożysz byty zakładając dwa tematy. W jednym temacie można zadać pytanie o dwa urządzenia. Po drugie czytając Twoje dwa posty nasuwa się kolejna wątpliwość, czy chcesz kupić oba urządzenia czy też jedno z nich. Po trzecie czy to ma być radioodtwarzacz samochodowy, czy też nazywany popularnie boombox. Po czwarte przed założeniem tematu warto byłoby zapoznać się z tematem dotyczącym pierwszych postów:http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html Dopóki nie określisz jakie masz oczekiwania od wspomnianych urządzeń, w jakich warunkach chcesz ich używać i w jakim pomieszczeniu trudno będzie cokolwiek doradzić. Ale o tym jest właśnie we wzmiankowanym powyżej temacie dot. pierwszych postów na forum.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jodzik #3 Napisano 27 lipca 2016 (edytowany) Przepraszam za nieścisłości, proszę o wybaczenie - nowicjusz, potrzebuję boombox i miniwieży, pomieszczenia: 12 m2, użytek własny, zależy mi na odpowiednim stosunku ceny do jakości, bezawaryjności, bardzo dziękuje za pomoc. Edytowano 3 września 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belfer54 #4 Napisano 27 lipca 2016 W mojej ocenie z boomboxów najlepszy byłby jakiś JVC. Niestety ceny wyższych modeli wykraczają poza Twój budżet, bo sięgają nawet do 1500 zł. Ostatnio na allegro sprzedawał się używany JVC RV-NB50, cena ok. 500zł. Aktualnie jest te sam, ale cena powyżej 600 zł. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jodzik #5 Napisano 27 lipca 2016 (edytowany) Za tę cenę mogę go kupić - nie znam się ale ufam opinii, a co z propozycją mini wieży? Oczywiście cena do 700 zł zarówno za boombox i mini wieżę więcej nie mogę wydać, dziękuję za pomoc. Edytowano 3 września 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #6 Napisano 29 lipca 2016 Potwierdzam. Sprzęt tzw. lo-fi firma JVC robiła znakomity. Pamiętam, jak z koleżanką szukaliśmy miniwieży dla niej. Musiało być nowe i dobrze grające oraz niedrogie.Słuchaliśmy różnych mini i midi Sony, Panasonic, Samsung, Accuphase (to żart oczywiście) i innych nie pamiętam już, ale znanych marek.Ceny były nawet do 1500 zł. A rok chyba 2000. Czyli nietanio. I trafiliśmy na niewielką miniwieżyczkę JVC. Dźwięk tak naturalny i piękny, że oboje popatrzyliśmy na siebie z uśmiechem i koleżanka wzięła tę mini. A zestaw kosztował coś koło 700 zł.Inne dużo droższe miniwieże grały często bardziej wyraziście i ofensywnie, ale tak nienaturalnie, że nie chciało się tego słuchać.Ten JVC koleżanki gra chyba do dziś. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach