Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
hugoo

Brak dźwięku na Creative SB Live 5.1

Recommended Posts

Od wczoraj moja karta dźwiękowa Creative SoundBlaster Live! 5.1 przestał grać. Co jest grane? Kiedyś miałem problem z dźwiękiem, ale po zainstalowaniu sterów było OK. Od tygodnia po każdym dźwięku pojawiał sie ucichający szum mijający po kilku sekundach. Od wakacji grać przestała też karta muzyczna zintegrowana (tak mi się wydaje).
Czy karta muzyczna ma złącze na dole obudowy, koło złącza karty sieciowej, a zintegrowana ma złącze bliżej złącz USB i PS2?
Co się stało? Czy to już przez starość się zepsuła karta muzyczna(mam kompa od ponad 6 lat nie upgradowanego)? Czy wszystkie karty dźwiękowe są na PCI i zadziałają na Socket A i AM2?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej z karta dżwiękową przejść się do kolegi.Nawet w serwisach najczęściej robią w ten sposób że podmieniają podzespoły między kompami aby sprawdzić czy są sprawne.Skasuj sterowniki i wgraj ponownie może to pomoże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karty dźwiękowe nie powinny się dublować. Jak masz zintegrowaną i na slocie PCI, to by działała prawidłowo ta druga, zintegrowana musi być wyłączona w biosie płyty głównej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×