jurak #1 Napisano 18 października 2016 Witam serdecznie.Przeszukując sieć nie znalazłem rozwiązania jakie mnie interesuje.Posiadam w domu sieć LAN, do której podłączony jest m.in. amplituner, TV, jak i komputer stacjonarny.Zależy mi na tym, aby używając komputera móc zrobić streaming muzyki czy gotowej playlisty do amplitunera w innym pokoju.Na co dzień korzystam z aimp'a. Czy jest jakaś wtyczka która pozwoli odnaleźć amplituner w sieci i przesłać do niego muzę? Nie umiem się takowej doszukać.Ewentualnie jakie rozwiązanie z jakim programem można by zastosować?Z DLNA próbowałem, ale WMP po dodaniu biblioteki z muzą sobie coś nie radzi z udostępnianiem mp3. Zarówno amplituner jak i TV nie widzą plików muzycznych. Z filmami AVI takiego problemu nie mam i mogę swobodnie po sieci oglądać to co udostępniam.Rozwiązanie jack-cinch póki co odpada Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 19 października 2016 Musisz zainstalować odpowiedni program na kompie. Reszta jest w roli amplitunera. To na nim odszukujesz foldery i odpalasz.Poszukam nazwy bo nie pamiętam z głowy i wrócę do Ciebie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 20 października 2016 Program to universal media server. Jest darmowy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurak #4 Napisano 20 października 2016 Dzięki wielkie. Wypróbuje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 21 października 2016 Działa? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurak #6 Napisano 3 marca 2017 Działać działa. Wybacz S4Home, że z taką zwłoką. Nie zaglądałem tu aż do dziś. Przy okazji udało mi się opanować zbliżony temat o którym mowa tutaj + rozwiązanie:http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=43328Sprawa DLNA rozwiązała się prawie idealnie przy okazji formatu FLAC. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 3 marca 2017 No to się cieszę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach