Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
zegnal

Yamaha mcr840 problem z usb i cd

Witam. Posiadam zestaw od ok 2,5 roku i do tej pory sprawował się wyśmienicie. Przez pewien czas słuchałem tylko radia ale ostatnio chciałem posłuchać muzyki z płyty cd i ku mojemu zdziwieniu brak dźwięku. Wcześniej wszystko było ok. Dźwięku z portu usb też nie słychać...sekundy lecą tak samo jak w przypadku cd ale nic więcej. Sprawdzałem kable i wszystko ok z nimi. Ma ktoś może jakiś pomysł lub miał podobny przypadek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Laczysz chinchami czy tym specjalnym kablem?
Może to wina kabla system connector?
Możesz podlaczyc tego playera po inny wzmacniacz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak i tak próbowałem i nic się nie dzieje. Przenosiłem sprzęt i właśnie nie pamiętam czy tym i tym kablem było połączone czy tylko jednym z nich. Nie mam możliwości sprawdzenia pod innym wzmakiem...chyba, że udam się do sklepu tam gdzie zakupiłem sprzęt. Zastanawiam się czy kabel system control można kupić jakby okazało sie, że jest uszkodzony. Czy musi on być podłączony czy tylko cinche...czy oba? Jest może gdzieś to pobrania instrukcja pl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie, polskiej instrukcji nie ma na necie.
Właśnie nie pamiętam ale wiem że spotkałem się już z takim przypadkiem icchyba była to wina tego kabla

Technicznie powinno to grać tylko po analogach a ten ich kabel miał służyć tylko do komunikacji. Wspólnego włączania wyłączania i obsługi pilota. Jednak ma on jakąś magiczną zdolność.

Czy jak wlaczasz wzmak to cd też się włącza?
Jeśli kabel jest wpięty a tak się nie dzieje to faktycznie tu może być problem.

Da się go pewnie kupić przez serwis ale poszukaj kabla z tyloma pinami będzie pewnie na necie 4 razy tańszy niż w serwisie.
Ale sprawdź najpierw samo urządzenie.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właśnie szukałem instrukcji i nie znalazłem.
Jak włączam wzmacniacz i wybiorę cd bądź usb to się sprzęt załącza. Jak odpinam ten kabel system control to na wzmaku wyskakuje napis CHK SYS CON i tyle...dźwięku jak nie było tak nie ma...
Czeka mnie chyba wizyta w sklepie i już.
Dziękuje za odzew i pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0