coobah #1 Napisano 23 grudnia 2016 Cześć,Zwracam się do Was z prośbą o poradę.Jako doświadczeni użytkownicy/sprzedawcy na bank coś doradzicie.Sprawa wygląda następująco:Salon około 33 m2 w kształcie prostokąta. 5 x 6,4 m.TV 55 cali wisi na krótszej ścianie.Obecnie mam zestaw 5.0 z ampli Pioneer VSX808 RDS, surroundy Eltaxa HT-1, centralny Elac CM60 i duże fronty samoróbki na przetwornikach Tonsila. Proszę się nie nabijać, bo sprzęt kompletowany chyba z 18 lat temu Ampli ma już swoje lata, brakuje HDMI, nowszych dekoderów, ale żona wymyśliła do pomieszczenia nową sofę, stół + 6 krzeseł i moje skrzynki jej przeszkadzają No i ich czarny kolor pudeł to dodatkowy argument do zmian.Aha! Odległość sofy od TV to jakies 300 cm.Tak pomyślałem, że soundbar może być w miarę znośnym kompromisem. Może nowość JBL SB 450?Odnośnie treści odtwarzanych aktualnie: dekoder NC+, Player Minix Z83-4, filmy z HDD, radio internetowe.Budżet to max 2500 złotych.Czy jesteście w stanie doradzić jakiś soundbar czy może zestaw 5.1 na małych podstawkowcach? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 23 grudnia 2016 Witaj,Soundbar to chwilowa zabawka. Absolutnie się w to nie pakuj. Dużo lepszym wyborem ściśle do kina są male głośniczki typowo kinowe, magnat, canton movie , tannoy sfx itp.Jeśli jednak chciałbyś zachować jakość także przy stereo to idź w mniejsze ale jednak kolumny podstawkowe. Czy to budżet na nowy sprzęt czy używany? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #3 Napisano 23 grudnia 2016 Dzięki za odpowiedź.Budżet jest ogólnie na sprzęt.Nie mam nic przeciwko sprzętowi używanemu, bo dotychczasowy także kompletowałem jako używki i spisuje się do tej pory OK.Co konkretnego mógłbyś doradzić? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #4 Napisano 24 grudnia 2016 Tak czytam forum, przeglądam i chyba będzie trzeba coś złożyć na podstawkowcach Myślę, że mój amplituner sobie z nimi poradzi bez problemu.Magnat Supreme 202 / 102 / 252 / sub 302A.Macie jakieś fajne ceny na taki zestaw ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 24 grudnia 2016 Mamy.To amplitunera nie wymieniasz? W pierwszy poście pisałeś o konieczności posiadania złącz HDMI?Ten zestaw oparty na serii supreme zapewni dużo lepszy dźwięk od jakiego kolwiek soundbara. Mogę Ci przygotować wycenę na sprzęt nowy. Jeśli chodzi o używki koledzy powinni coś doradzić. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #6 Napisano 24 grudnia 2016 Cytat Mamy.To amplitunera nie wymieniasz? W pierwszy poście pisałeś o konieczności posiadania złącz HDMI?Ten zestaw oparty na serii supreme zapewni dużo lepszy dźwięk od jakiego kolwiek soundbara. Mogę Ci przygotować wycenę na sprzęt nowy. Jeśli chodzi o używki koledzy powinni coś doradzić. Pozdrawiam Ampli zostanie, z czasem się go zmieni.Ważniejsze są kolumny Dziękuję za wycenę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #7 Napisano 26 kwietnia 2017 OK, wracam do tematu. Odkupilem od brata za śmieszną kasę amplituner Onkyo Tx-nr509. Co ciekawego z kolumn podstawkowych wybrać? Iść w Magnat Supreme o którym pisałem wcześniej czy szukać używek? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 27 kwietnia 2017 5.1? Na fronty weź sobie quantum 673 a resztę od supreme Jeśli nastawiasz się głównie na kino to supreme 202na front wystarcza. Są mocne Jeśli będziesz łączył to z koncertami, muzyka z sieci itp to 673 mile widziane Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #9 Napisano 27 kwietnia 2017 tak, 5.1. Oglądam główne TV + filmy w DTS, DD. Muzyka? Czasem radio internetowe, kanały muzyczne TV. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #10 Napisano 28 kwietnia 2017 Zmieścisz sie z kinem domowym na Polk Audio T50 https://sklep.rms.pl/polk-audio-t531-t50-t30-t15-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-0 Poczytaj tutaj recenzje ludzi z innego forum http://www.audiostereo.pl/polk-audio_t50_kolumny-podlogowe-295-5735-1.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #11 Napisano 28 kwietnia 2017 Fajne, fajne, ale coś na kolumnach podstawkowych muszę złożyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #12 Napisano 28 kwietnia 2017 Najtaniej będzie coś takiego https://sklep.rms.pl/polk-audio-t-bookshelf-system-t30-t15-zestaw-podstawkowych-kolumn-do-kina-domowego-5-0 https://sklep.rms.pl/polk-audio-tl1600-blackstone-zestaw-kolumn-kina-domowego-5-1-2 https://sklep.rms.pl/polk-audio-t-sub-bookshelf-system-t30-t15-psw110-zestaw-podstawkowych-kolumn-do-kina-domowego-5-1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #13 Napisano 28 kwietnia 2017 No to tak bym zrobił. 673 na front bo do radia internetowe jednak zagrają lepiej a resztę z serii supreme. Łącznie z subem 302a. Jakość cena wypada na prawdę bardzo dobrze! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #14 Napisano 30 września 2017 Odkopię temat, bo zakupu jeszcze nie dokonałem. Żona zaczyna przychylniej spoglądać na kolumny podłogowe Taga Harmony TAV-606 v.3 czy jednak Magnat Supreme 202 / 202 / 252 / sub 302A. Przeznaczenie: głównie kino Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #15 Napisano 2 października 2017 202 to monitory. Taga jest lepsza. Chodź sub od magnata bardziej wymiata. Możesz też pomyśleć o zastąpieniu frontów w magnacie wyższymi 673. Głównie do kina to idź w lepszy sub i centralny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #16 Napisano 2 października 2017 No właśnie nie wiem czy iść w monitory 202 plus sub czy może Taga. Co w kinie lepiej mi się sprawdzi? Jeszcze kwestia centralnego. Który lepszy? Zamienic 202 na 673 dobry pomysł, jednak cena jest x2. A może zacząć najpierw od 673 plus sub i centralny. Zrobić takie 3.1 a surroundy wymienić z czasem? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #17 Napisano 2 października 2017 No tak wyjdziesz na tym lepiej. Quantum gra wyraźniej, mocniej zdecydowanie lepiej. Także od tagi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #18 Napisano 2 października 2017 ehhh.. tylko wyjdzie 1000 za fronty, 700 center i 700 sub... cholera, tysiące pomysłów, znikąd pieniędzy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #19 Napisano 2 października 2017 No trzeba przyznać że kupując zestaw jest po prostu taniej. Tego nie przeskoczysz. Może w takim razie jednak ta taga606. Cenowo jest na prawdę ok. I jeszcze quadral quintas 6500. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #20 Napisano 2 października 2017 Dobra, stało się. Zakup na raty. Zamówiłem z allegro z outlet'u sklepu OleOle ZESTAW MAGNAT QUANTUM 675/673/C67 i do tego SUBWOOFER MAGNAT 302A. Z tego co czytam na forum to powinno zagrać i w stereo i w KD Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #21 Napisano 3 października 2017 Za ile? Bo do nas o cenę nie napisałeś ? a mogła być lepsza nie koniecznie na outlet. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #22 Napisano 3 października 2017 2 godziny temu, S4Home napisał: Za ile? Bo do nas o cenę nie napisałeś ? a mogła być lepsza nie koniecznie na outlet. 2599 za zestaw Quantum 589 za Suba. Przekonaly mnie raty 20 x 0%. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #23 Napisano 4 października 2017 To bardzo dobra cenę ci dali. Tak Allegro ma teraz dobra ofertę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coobah #24 Napisano 4 października 2017 Cena taka była normalna na aukcji, bez negocjacji Dziwne, że nikt nie wyrwał tego zestawu przede mną. W takiej kasie to grzech nie wziąć. Podobno sprzęt nieużywany - nadwyżki magazynowe. Jak dojdzie to się okaże @S4Home, mimo, że nie zakupiłem u Ciebie to serdecznie dziękuję za nakierowanie mnie na właściwe tory Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #25 Napisano 4 października 2017 A nie ma sprawy. Dobrze że mogłem pomóc Polecam się na przyszłość. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach