PevexX12 #1 Napisano 25 grudnia 2016 WitamNiedawno kupiłem 2 kolumny i mam je podłączone do amplitunera Yamaha RX-V640 wraz z subwooferem Koda sw-550.Ale sporo czytałem że wzmacniacz stereo jest lepszy od amplitunera i zastanawiam się właśnie nad kupnem wzmacniacza stereo.I problem jest taki że w wzmacniaczach prawie że nie ma albo w ogóle nie ma wejścia na subwoofer. I boje się że z wzmacniaczem stereo będą miały mało basu i chciałbym to uzupełnić subwooferemA i na oku mam wzmacniacz Yamaha ax-500 albo inne modele a kolumny to STX DIY z głośnikami: W.18.200.8.MCX oraz T.10.200.8.PCXPozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nightrunner #2 Napisano 25 grudnia 2016 PevexX12 ale o co ty ostatecznie pytasz, bo z twojego postu ciężko wywnioskować o co dokładnie chodzi.Chcesz abyśmy ci pomogli znaleźć sposób na podpięcie suba do wzmacniacza stereo, czy chcesz zapewnienia, że ze wzmacniaczem stereo basu ci nie braknie ?Suby zazwyczaj mają wejścia dla niskich i wysokich sygnałów (nie wiem jak twój model) i to w zasadzie chyba rozwiązuje problem ... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PevexX12 #3 Napisano 25 grudnia 2016 Cytat PevexX12 ale o co ty ostatecznie pytasz, bo z twojego postu ciężko wywnioskować o co dokładnie chodzi.Chcesz abyśmy ci pomogli znaleźć sposób na podpięcie suba do wzmacniacza stereo, czy chcesz zapewnienia, że ze wzmacniaczem stereo basu ci nie braknie ?Suby zazwyczaj mają wejścia dla niskich i wysokich sygnałów (nie wiem jak twój model) i to w zasadzie chyba rozwiązuje problem ... Mi chodzi oto jak podłączyć subwoofer to wzmacniacza stereo Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nightrunner #4 Napisano 25 grudnia 2016 Z tego co mi google podpowiedziało wnioskuje, że z tyłu suba masz wejście "speaker level input", które należy podłączyć do wyjścia ze wzmacniacza, razem z kolumnami.Czyli zamiast łączyć suba przez RCA połączysz go "zwykłymi" przewodami do wyjścia wzmacniacza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach