Matiasik #1 Napisano 27 kwietnia 2017 Witam wszystkich. Od niedawna kupuję bardzo dużo płyt i chciałbym móc sobie odpalać płyty za pośrednictwem wieży ale i też po to, aby nawet z kompa słuchać muzyki, bo na ten moment mam zwykły zestaw głośników komputerowych 2.1 Mam do was pytanie: Czy opłaca się kupować używany zestaw Technics SA-EH570 oczywiście z kolumnami oryginalnymi i wszystkimi segmentami za 300 zł? Jeżeli chodzi o metraż, to mam taką małą kawalerkę: pokój + kuchnia ok.25m2. Z góry dzięki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #2 Napisano 27 kwietnia 2017 Witaj, podobny temat był tu już poruszany. Zachęcam do lektury. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #3 Napisano 27 kwietnia 2017 Rzeczywiście poczytaj. Dodam tylko, że o ile zestaw jest w pełni sprawny do "odpalania", na początek pewnie może być. Ale ze słuchaniem już gorzej Czasem na Allegro są do sprzedania solidniejsze wieże (dużego formatu - szerokość 42 - 43 cm) z kolumnami. I jeśli np. wystarczy Ci wzmacniacz albo amplituner, odtwarzacz CD i kolumny, to jest szansa w podobnym budżecie coś takiego znaleźć. Zagra lepiej. Oczywiście niekoniecznie, a może raczej nie Technics. Można też znaleźć osobno elektronikę a osobno kolumny. Ale to już może być drożej. A budżet to maksymalnie 300 zł, czy mógłbyś wydać więcej? Co konkretnie można by Ci polecić, to musiałbyś więcej napisać o swoim pomieszczeniu, możliwości ustawienia kolumn (rysunek byłby pomocny), o tym jakiej muzyki słuchasz, jaki dźwięk lubisz (ocieplony, ciemniejszy, łagodniejszy, miększy, bardziej soczysty i dobrze wypełniony w średnicy, czy odwrotnie, chłodniejszy, jaśniejszy, ostrzejszy, twardszy). By słuchać muzyki z komputera potrzebny byłby pomiędzy nim a wzmacniaczem przetwornik cyfrowo-analogowy czyli DAC. Inaczej dźwięk np. wyprowadzony z wyjścia słuchawkowego komputera poprzez przejściówkę do wzmacniacza będzie kiepski. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #4 Napisano 28 kwietnia 2017 Na coś lepszego to tak około 800-1000zł powinno wystarczyć. Np. kolumny około 400, wzmacniacz 300, Cd -200, Kabelki - coś około 100 zł, może miej? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 28 kwietnia 2017 No na te potrzeby to faktycznie 1000 zł. Ja bym też nie szedł w tego technicsa. Wiem że audio to nie najważniejsza sprawa w życiu i wogole. Ale czemu pojawiają się pytania o coraz to tańsze zestawy? Niby jako naród mamy sie coraz lepiej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach