Offshore #1 Napisano 14 września 2017 Po prawie dekadzie bezbłędnego funkcjonowania podczas wczorajszej kolacji trzask w głośnikach i nie ma dźwięku ? odłączyłem wszystkie głośniki i podłączyłem słuchawki i też cisza? dzisiaj przyszedł kolega z miernikiem i głośniki są sprawne?ale nadal nie działa wzmacniacz, myślałem że to bezpiecznik, ale znalazłem tylko jeden i jest zdrowy...z drugiej strony na wyświetlaczu po tej awarii pojawił się komunikat Auto Setup...zgodnie z instrukcją powinno być 5 etapów u mnie już na pierwszym pojawia się problem, mianowicie przy weryfikacji łącza z głośnikiem amplituner nie wykrywa głośnika!!!??kable całe i podłączone prawidłowo bo tak było też przez cały czas....wydaje się, że coś się skończyło...tylko co??? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 14 września 2017 Pewnie jakieś zwarcie i poleciały końcówki mocy - dlatego nie masz dźwięku nawet na słuchawkach. Proponuję jednak rozejrzeć się w okolicy czy nie masz jakiegoś zaprzyjaźnionego elektronika by zajrzał do tego amplitunera. Albo wpaść z nim do warsztatu i opisał problem - pytając się o orientacyjne koszty naprawy. Jeżeli przekroczą 200zł, to może warto rozejrzeć się za lepszym i sprawnym sprzętem. Pozdrawiam PS. Przenoszę temat do właściwego działu (to nie jest sprzęt stereo). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach