whois #1 Napisano 12 listopada 2017 Witam Nadszedł czas na wymianę sprzętu do kina domowego i w związku z tym będę wdzięczny za wszelkie porady i propozycje. Pokój kinowy (ok. 16m2) z projektorem - przeznaczenie to filmy, konsola i TV (sport). W tej chwili używam zestawu SONY BDV-E870. Wstępnie zainteresowałem się amplitunerem Yamaha RX-V483. Jeśli to dobry wybór to jaki zestaw kolumn do tego ? Ewentualnie jaki inny ampli ? Pytanie pomocnicze - czy mógłbym wykorzystać przynajmniej tymczasowo, subwoofer (SONY SS-WSB101) z obecnego zestawu ? Jaki odtwarzacz Blu-ray (płyty + netflix) ? Budżet - raczej nie chciałbym przekroczyć 5000PLN za całość, łącznie z odtwarzaczem. Proszę o porady, bo mnogość sprzętu trochę mnie przytłacza Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 13 listopada 2017 Witaj, Ten model amplitunera jest na prawdę fajny. Do niego dolozyl bym quadrale 6500 lub taga 606v3 oraz sub klipsch r10sw. Masz zestawik który w pełni sprosta twoim oczekiwaniom dźwiękowym Możesz go u nas sprawdzić na odsłuchu lub mogę ci je wypożyczyć do domu. Co do odtwarzacza BD. Teraz przydała by się aby było to uniwersalne kombo. W LG i Samsungu masz zarówno platformy Netflix jak i pełne wsparcie prze różnych formatów Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 13 listopada 2017 Zostań przy wspomnianym amplitunerze Yamaha RX-V483, ewentualnie spójrz proszę na Onkyo TX-NR656. Obydwa urządzenia bardzo dobrze sprawdzą się w kinie domowym. W kwestii kolumn na pewno proponuję zestaw Melodika BL410, Polk Audio T531 lub jedną z polskich konstrukcji Pylon Audio Pearl 25 Set 5.0, ewentualnie STX Electrino 250 Set. Najbardziej kinowo, mocno i dynamicznie, przestrzennie zagrają zestawy Melodika i Polk Audio, z czego oczywiście Melodika zaoferuje lepszą jakość. Pylon Audio to bardzo spójne, dociążone granie. Kwestia odtwarzacza - jeśli zamierzasz korzystać z konsoli, to wykorzystaj ją także jako odtwarzacz Blu-Ray, moim zdaniem nie ma sensu powielać odtwarzacza, lepiej te pieniądze zainwestować w lepszy sprzęt lub kolumny. Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań i wyceny dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach