lasko Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Witam serdecznie. Proszę o pomoc w jaki sposób podłączyć 4kolumny 8ohm (kakażda ma 2szt glosnik średnio tonowy , 2szt wysokotonowe, 1niskotonowy plus centralny plus subwoofer aktywny. Nie chce,, spalić " amplituner a .Ma bardzo dużo możliwości. poczatkujacy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 2 kolumny podłączasz pod fronty A. 2 podłączasz pod surround. Cała filozofia. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 13 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Ok.dzieki. Centralny pod centr.. Subwoofer nie działa jest podlaczony kablem z amplituner em tylko czytalem ,że na pilocie trzeba go jakoś uruchomić nie wiem jak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Subwoofer podłączasz pod sub out. Do tego typu systemów stosuje się subwoofery aktywne, z własnym zasilaniem. Prosto mówiąc, wtyczka do kontaktu. Wchodzisz w opcje amplitunera Speakers configuration lub coś podobnego i tam jest opcja sub on lub off lub coś podobnego. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 14 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 S4Home dziękuję za info. Był wyłączony i okazało się ,że kabel jest uszkodzony. Czy można podłączyć suba nieaktywnnego 4ohm jeżeli tak to gdzie można wpiąć. Mam suba aktywnego i nieaktywnnego. Jak Ci się chce napisz coś o ustawieniach (nie mam instrukcji ) każda informacja będzie przydatna. Z tego co widzę to mogę każdą kolumnę ustawić inaczej -pod siebie . Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Sub aktywny jest dużo lepszym rozwiązaniem niż pasywny... Napraw ten kabel i tyle. A co do rozstawienia kolumn - wrzuć w wyszukiwarkę hasło "akustyka" i masz od razu sporo artykułów na ten temat. Warto korzystać z tego, co jest dostępne od ręki w Internecie. Zaś w skrócie: ważne jest to, by kolumny odsunąć od ściany, nie stawiać ich w narożnikach pokoju. Kabel do lewej kolumny powinien mieć taką samą długość jak ten do prawej itd. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 15 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2017 https://www.mega-acoustic.pl/wyciszenie-drzwi-scian-sufitu-pokoju-pomieszczen-poprawic-akustyke/ RORO -dzięki :-) Coś tam wiedziałem ,coś słyszałem a tak naprawdę to nic :-) Super artykuł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Ja bym jednak nie podłączał suba pasywnego. Bo ma napisane 4omy. A jego minimum jest pewnie przy dwóch. Więc w momencie dużego uderzenia mocnego, może zejść za nisko i uszkodzić amplituner. Tylko aktywny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 S4Home Posłucham Ciebie. Czytałem różne twoje wpisy. Doradz do yamahy jakie 2 kolumny (z czasem rozbuduje) tak 2tys zł . Pokój 4/5 , muzyka różna , chodzi tylko o współpracę z yamahą 5740 ....Magnat Quantum 677 ? Wiem cudów z tej yamahy nie będzie :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Czekaj bo teraz już nie rozumiem. Wątek był o podłączaniu. To ty te kolumny masz czy nie? Szukasz pary czy kompletu? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Mam kolumny (raczej pseudo kolumny ) cały zestaw VK 6000 .I Chcę kupić normalne na tą chwilę 2szt (reszta pozniej) . Trochę niejasno napisałem Amplituner Yamahy kupiłem parę dni temu a kolumny 4szt +centralny+subwoofer aktywny wszystko VK miałem już od jakiegoś czasu No i teraz te VK chcę zmienić na normalne kolumny na dzień dzisiejszy 2szt steteo .Z czasem normalną kolumnę centralną i suba . I Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Rozumiem! To quadral 677, heco ms500, indiana linę tesi 561, melodika bl40mkII Wszystkie typy które brałbym pod uwagę w tej cenie Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 S4Home dziękuję za info .pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Nie ma sprawy. Jeśli coś jeszcze będziesz potrzebował to jestem do twojej dyspozycji. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Piotrek I tu żebyś wiedział z jakim fachowcem masz do czynienia :-):-):-):-) Kupiłem amplituner Yamahy ......... bo pare lat jeździłem yamaha XT600 :-):-):-). Ale jak sam widzisz są na forum też takie przypadki jak ja :-) A z tej twojej oferty kolumn te producenta z Polski ( melodika) . Pozdrawiam . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Ja na kawasaki Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 22 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 A co myślisz o yamaha ns8390 warte zainteresowania???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Nie znam Sory Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasko Napisano 23 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Spoko pozdro . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts