Charlie Sheen #1 Napisano 22 listopada 2017 Witam, szukam zestawu 5.1 do amplitunera RX-V465 (film 60%, muzyka 40%). Mam obecnie JBL SCS 140 ale dźwięk, szczególnie dialogi w filmach czy muzyce są tak jakby "pudełkowe". Zastanawiam się nad zmianą zestawu, mam okazję kupić SCS178 i się zastanawiam, może polecić coś innego - mogę wydać 700zł za używki. Poniżej foto kolumn 178 i małych 140'ek hosting zdjęć bez rejestracji Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 22 listopada 2017 Miałem kiedyś dawno te monitory JBl SCS178 jako fronty w "sypialnianej mini wieży" stereo, bardzo fajny, dynamiczny dźwięk, bez wpadania w nieprzyjemne skrajności . Jak na niedrogie kinowe kolumienki tej firmy to nawet solidnie zbudowane. Jak w muzyce dały radę, całkiem miło je wspominam, to w kinie też będzie ok., a 700zł to cena bardzo atrakcyjna, nawet jakby suba nie było( a chyba jest!), tak więc poprawisz sobie . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie Sheen #3 Napisano 22 listopada 2017 Właśnie jest cały zestaw w stanie idealnym - za 500zł. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 22 listopada 2017 No to całkiem udanie. To dobra cena na ten set. Chociaż dziwne co mówisz. Po nawet z mikro kolumienek dialogi są ok. Więc czy to nie wina ampli? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie Sheen #5 Napisano 22 listopada 2017 Sprawdzałem na innych głośnikach, jest ok. Ale te 140 grają jak jakieś komputerowe manty, co dziwne, bo to jednak JBL a dwa że subwofer w zestawie 140 jest po prostu świetny (potężny i dynamiczny). Same w sobie fronty, a głównie środek są mocno kiepskie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 23 listopada 2017 Ale co autentycznie manty? Przerabiane? Naprawiane? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach