Zmiter #1 Napisano 9 stycznia 2018 Witam, nie jestem jakimś super znawcą jeżeli chodzi o sprzet audio dlatego piszę tu do Was z wielką prośbą o pomoc przy doborze zestawu stereo. Głosniki głównie będą używane do słuchania dźwięku z telewizora tzn. głównie filmy, wydarzenia sportowe, kanały muzyczne, a także do słuchania muzyki z radia internetowego czy YouTube'a stąd moje preferencje do amplitunera sieciowego. Pokój ma ok. 25m2. Nie chce byc uzelezniony tylko od dźwieku z głośników od telewizora stąd chęć kupna jakiegoś zestawu stereo. Co uważacie o takim zestawie, Yamaha R-N402D + Indiana line Tesi 561? Czy może lepsza opcja to będzie Yamaha R-N402D + MAGNAT Quantum 677? Prosze o jakies sugestie, opinie, z góry wielkie dzięki! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #2 Napisano 9 stycznia 2018 Czytałeś inne watki na tym forum ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmiter #3 Napisano 9 stycznia 2018 Oczywiście, że tak. Masa jest takich tematów i sprzęty często sie powtarzają, ale mi chodzi o dokładne zestawienie, które ja podałem i opinie na ich temat, ewentualne uwagi/sugestie oraz na co najlepiej zwrócić uwage, przy moich preferencjach, które podałem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 9 stycznia 2018 Szukasz uniwersalny, sieciowy system hi-fi, Twoje propozycje z kolumnami Indiana Line i Magnat są optymalne, natomiast ostateczny wybór zależy od Twoich indywidualnych preferencji. W cenie około 3500 zł. moim zdaniem najlepszą opcją będzie wspomniany przez Ciebie zestaw Yamaha R-N402D z kolumnami Indiana Line Tesi 561, natomiast z mojej strony zasugerowałbym jeszcze propozycję, opartą na świetnych brytyjskich kolumnach Tannoy Mercury 7.4, ewentualnie bardziej dynamicznych, podkreślających skraje pasma Dynavoice DF-5. Jako alternatywa warto także spojrzeć na najnowszy amplituner Pioneer SX-N30AE (nie myl ze starym SX-N30DAB), który oferuje w ciekawym zestawie z bardzo dobrymi kolumnami Q Acoustics QA 3050 w pakiecie promocyjnym. W przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Namawiam do zapoznania się z naszymi zestawami promocyjnymi stereo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #5 Napisano 9 stycznia 2018 16 minut temu, Zmiter napisał: Oczywiście, że tak. Masa jest takich tematów i sprzęty często sie powtarzają, ale mi chodzi o dokładne zestawienie, które ja podałem i opinie na ich temat, ewentualne uwagi/sugestie oraz na co najlepiej zwrócić uwage, przy moich preferencjach, które podałem Jeżeli tak to prawdopodobnie przez nieuwagę nie umieściłeś informacji: - jakiego dźwięku oczekujesz (zimny/ciepły/dynamiczny/aanalityczny itp.) - jak wyglada pokój, gdzie bedą stały kolumny, jak rozmieszczone względem siebie - czy masz mozliwosc ew. manewrowania umeblowaniem pokoju - czy czytałeś podstawy ustawień audio/sprzetu gdyby te pytania wydawałyby sie bzdurne, to zajrzyj proszę do wątku „czy jest sens kupowania stereo za 10-12 tysięcy”, jest tuż obok. warto przeczytać bo poziom absurdu sięgnął według mnie zenitu, ale doskonale obrazuje problem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach