Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam jestem kolejną osobą potrzebującą wsparcia w wyborze amplitunera kina domowego 7,2 i kolumn podłogowych miałem trzy opcje yamaha ,denon i pioneer  pokój nie duży 15m na amplituner przeznaczyłem do 4 tys. padło na denon x3400h i kolumny myślę o heco aurora 1000 czy to dobry wybór kino domowe 70% reszta muza a może za tą cenę coś ciekawszego pomóżcie dobrać pozdrawiam i dziękuje

Napisano

Dzień dobry.

Jeśli zestaw będziesz wykorzystywał przede wszystkim do kina domowego, poza amplitunerem Denon AVR-X3400H, spójrz także na Onkyo TX-RZ820. Denon jest cieplejszy, bardziej plastyczny, dobrze wypełniony. Onkyo natomiast oferuje brzmienie szybsze, bardziej analityczne, dokładne, mocne, kinowe. Wybór to kwestia indywidualnych preferencji.

Kolumny - jeśli szukasz mocny, szybki i kinowy dźwięk, spójrz proszę na kolumny Klipsch RP-250F. Myślę, że będzie to najlepsze połączenie, bez problemu rozbudujesz też system o pozostałe kolumny i dobry subwoofer.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Napisano

Dokładnie jak pisze @Markcox będziesz miał cały set czy tylko fronty?

Moim zdaniem do Heco Aurora 700 setu kinowego bardziej pasuje Onkyo RZ820

Z kolei do Denona X3400 bardziej pasował by set Magnat Quantum 727 set.

Ale jeśli myślisz o samych frontach to dobieramy coś innego!

Piotrek

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

Dokładnie jak pisze @Markcox będziesz miał cały set czy tylko fronty?

Moim zdaniem do Heco Aurora 700 setu kinowego bardziej pasuje Onkyo RZ820

Z kolei do Denona X3400 bardziej pasował by set Magnat Quantum 727 set.

Ale jeśli myślisz o samych frontach to dobieramy coś innego!

Piotrek

Sory może zle to ujołem chcę  cały zestaw kolumn a ciągnie mnie do denona x3400h 

19 godzin temu, Markcox napisał:

kolego piszesz o KD, a skupiłeś na samych frontach. Co z resztą? Centralny, suroundy, że o subwooferze nie wspomnę... jaki budżet?

żle to ujołem chcę cały zestaw kolumn budżet jak na razie to z 5tys.ale idzie do góry

Napisano

spoko ;)

więc już kilka propozycji otrzymałeś powyżej od chłopaków z branży.

Jedynie, to zamiast RP250F od Klipsch'a, która jest mało udaną konstrukcją tego producenta, spoglądałbym raczej w kierunku RP260F. Z tym, że cały set od Klipsch'a nie zmieści się w budżecie.

A, i pamiętaj oczywiście, żeby w tym wszystkim uwzględnić subwoofer

Napisano

Dięki mam trochę namieszane w głowie zacznijmy jeszcze raz pokój 15 m zaczynamy od amplitunera 7,2 kasa przeznaczona 4 tys. głownie nawet 80% filmy reszta muza YAMAHA RX-A850 CZY DENON X3400H CZY PIONEER SC-LX502 A MOŻE COŚ JESZCZE CIEKAWSZEGO W TEJ CENIE a potem dobierzemy kolumny

Napisano
19 godzin temu, Markcox napisał:

Jedynie, to zamiast RP250F od Klipsch'a, która jest mało udaną konstrukcją tego producenta, spoglądałbym raczej w kierunku RP260F

Bardzo nie udana konstrukcja. Nie polecam.

17 godzin temu, kufel1962 napisał:

YAMAHA RX-A850 CZY DENON X3400H CZY PIONEER SC-LX502

Yamaha Avantage seri 6 i 8 to nie Avantage. To takie troszke zapchaj modele. Nie polecam.

Pioneer jest ok ale jest drogi. Wiec tu zostawiam to Twojej opinii. X3400 dźwiękowo to 2400 z tym że ma rozbudowaną kalibrację i funkcjonalność. Dopisz do listy Onkyo RZ820 serio.

Moim zdaniem 820 vs X3400.

Piotrek

Napisano

Dzięki Piotrek yamahę odrzucam pozostaje DENON X3400 ,PIONEER LX302 I ONKYO RZ820 jeden będzie mój ale który? na szczęście są już tylko 3 ciągnie mnie do DENONA dobra ciągota? OSTATECZNY WERDYKT i tak jak mówiłem pokój 15m  80% filmy reszta muza