Dudeek992 #1 Napisano 15 lutego 2018 Witam! Kupiłem ostatnio tv lg 49uj70 , i posiadam w domu starą wieże TECHNICS SA-EH550 którą chciałbym podłączyc własnie do tego tv. Mój problem polega na tym że nie wiem jak i jakimi kablami to podlączyc. W załączniku podsyłam zdjęcia wyjsc z tv oraz wieży . Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam;) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #2 Napisano 15 lutego 2018 Niestety, masz tylko wejście 2xRCA analogowe w wieży, zaś w telewizorze masz tylko wyjście optyczne. Stąd musisz zastosować konwerter https://sklep.rms.pl/lindy-70469-przetwornik-cyfrowo-analogowy-dac-in-toslink-coaxial-out-2xrca Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #3 Napisano 15 lutego 2018 A jak kupie ten konwerter to jak to potem wszystko podlączyc? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audiowit #4 Napisano 15 lutego 2018 Tv optykiem do konwertera. Z konwertera rca do aux w wieży. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kulavi #5 Napisano 15 lutego 2018 Tylko czy jest sens inwestować w konwerter zbliżony ceną do wartości wieży? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #6 Napisano 15 lutego 2018 A nie ma takiego konwertera w tańszej wersji? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audiowit #7 Napisano 15 lutego 2018 Na A poszukaj fiio. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #8 Napisano 15 lutego 2018 Jestem kompletnie zielony w temacie audio , coś takiego by działało https://www.speckable.pl/produkt/16182/Konwerter-audio-DAC-Coax-Toslink-2xRCA-USB.html?gclid=Cj0KCQiA_JTUBRD4ARIsAL7_VeUWywEhovGRoYrTvFX6mfWf90OXrkpXBJxv-wHo1AHD5D6XFN4c0g8aAi_JEALw_wcB&gclsrc=aw.ds ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audiowit #9 Napisano 15 lutego 2018 (edytowany) Tak, dzialałoby. Ale ja np nie znam. Nie wiem jak z jakością. Czy cena okolo 130zl za fiio d3 tashian moze być czy za drogo. Ten konwerter c/a jest sprawdzony. Edytowano 15 lutego 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venom200 #10 Napisano 15 lutego 2018 Wyjście słuchawkowe w tv masz?Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #11 Napisano 15 lutego 2018 Nie nie mam wyjścia słuchawkowego . Ale dzięki za pomoc i pozdrawiam ! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #12 Napisano 19 lutego 2018 Witam! Wracam do tematu , ponieważ kupilem jakis tani konwerer żeby zobaczyc czy wogule to będzie działalo . I problem polega na tym ze pod podpięciu wszystkiego słychac tylko trzeszczenie , a dzwięku wogule , można na to jakos zaradzic ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #13 Napisano 19 lutego 2018 1 godzinę temu, Dudeek992 napisał: kupilem jakis tani konwerer 1 godzinę temu, Dudeek992 napisał: słychac tylko trzeszczenie wyczuwam zależność 1 godzinę temu, Dudeek992 napisał: można na to jakos zaradzic ? nie inwestować więcej w badziew. Miałeś powyżej sprawdzone propozycje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #14 Napisano 19 lutego 2018 (edytowany) . Wydalem na konwerter 100zl i nie dziala , moze to byc jakis problem z wieza ? U znajomego na tv jest konwerter z allegro za 30zl i wszystko normalnie dziala Edytowano 19 lutego 2018 przez Dudeek992 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #15 Napisano 20 lutego 2018 problemy mogą być różne... a wskazałeś w ustawieniach TV, że dźwięk ma iść na optyk? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dudeek992 #16 Napisano 20 lutego 2018 Tak Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #17 Napisano 20 lutego 2018 to sprawdź swój konwerter u znajomego, konwerter znajomego u siebie... teoretycznie powinno działać, więc to takie trochę wróżenie z fusów - przyczyn może być wiele Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katarzyna Kielar #18 Napisano 24 czerwca 2019 (edytowany) ! Edytowano 24 czerwca 2019 przez Katarzyna Kielar bląd Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katarzyna Kielar #19 Napisano 24 czerwca 2019 Czy przez takie gniazdko https://dlaelektrykow.pl/76-kable-teleinformatyczne antenowe pójdzie mi moja telewizja? Nie mam jeszcze zamontowanego gniazdka ale słyszałam, że coś takiego powinnam mieć w swoim domu Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #20 Napisano 25 czerwca 2019 To zależy. To nie jest koncentryk. Musisz spytać dostawcy u ciebie. Ale raczej na koncentryk oparte są instalacje antenowe. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach