Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Peebuls

Mission M34i - problem

Recommended Posts

Zauważyłem dzisiaj podczas (w końcu) spokojnego odsłuchu niepokojącą rzecz. Jedna kolumna gra wyraźniej, druga natomiast bardziej "zamula" gra bardziej basowo. Czy to normalne? Niestety domyślam się, że nie więc pytanie - co mogło pójść nie tak? Sprawdzałem podłączenia kabli po stronie kolumn i wzmacniacza i wszystko wydaje się OK, przepiąłem kable pod zestaw kolumn "B" na wzmacniaczu - identyczna sytuacja. Zamieniłem miejscami kable przy wzmacniaczu - znów ta sama gra bardziej "basowo". Poniżej załączam próbki, które udało mi się nagrać, może wychwycicie o co mi chodzi :) 

Jedna kolumna - https://www.dropbox.com/s/3hh0tp1j1yat4ac/20180216_175722.m4a?dl=0

Druga kolumna: https://www.dropbox.com/s/c2c4d0hz9ntx77c/20180216_175816.m4a?dl=0

Z góry dziękuję za pomoc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem, że chodzi o sprawdzenie akustyki pomieszczenia? 

Dodatkowo zauważyłem, że przy wejściu gramofonowym "phono" pojawia się w obu kolumnach takie "czpykanie" (tutaj na nagraniu wzmacniacz rozkręcony trochę głośniej żeby było dobrze słychać: 
https://www.dropbox.com/s/yv8bebxkb2bi5n2/20180216_203852.m4a?dl=0

Swoją drogą to "czpykanie" na wejściu "CD" też jest, ale trzeba rozkręcić głośność wzmacniacza prawie na full żeby je usłyszeć. W przypadku "phono" głośność może być zdecydowanie mniejsza żeby je usłyszeć - gramofon może być nawet odłączony z prądu wtedy. 

Edytowano przez Peebuls

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×