Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Gadom

Onkyo 656 + Netflix

Recommended Posts

Witam. Mam takie zapytanie odnośnie konfiguracji. Mianowicie chodzi o to, że mam kabel HDMI podpięty pod wyjście w TV HDMI-ARC  i MAIN z ARC w Onkyo 656. Odpalam netflixa na TV i zwyczajnie w ampli nie gra nic. Dodam, że wszystkie ustawienia w AMPLI są ECC ON, ARC ON itd. Czy to znaczy, żeby leciał dźwięk z netflixa muszę kupić kabel Optical i podłączyć do wyjścia w TV + wejście w AMPLI? bo nie potrafię sobie z tym poradzić a w manualu pisało że poprzez takie sparowanie ARC powinno działać. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czy dobrze doradze.  Ja u siebie(onkyo 676) aby mieć dźwięk po hdmi z tv muszę w menu tv (samsung  Ks)  włączyć  antnet+ (hdmi-cec)  w innym wypadku dźwięk leci u mnie po optyku.  W sumie to nie wiem czy tak to powinno działać ja aktualnie mam wyłączona tą funkcje  bo denerwuje  mnie ze za każdym  razem gdy włączam tv włącza się amplituner a nie zawsze słucham przez kino domowe. 

Może ktoś coś jeszcze doradzi. 

Edytowano przez Andrzeej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ten problem z brakiem dźwięku dotyczy tylko Netflixa? Nie jest tajemnicą, że jeżeli chodzi o ARC, to bywają problemy ze sparowaniem TV z ampli (nie wszystkie się nawzajem tolerują)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dotyczy wszystkiego nie tylko Netflixa, chyba LG z tym Onkyo się gryzie, próbowałem już wszystkich możliwych ustawień. Chyba pozostaje mi Optical.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, Gadom napisał:

Witam. Mam takie zapytanie odnośnie konfiguracji. Mianowicie chodzi o to, że mam kabel HDMI podpięty pod wyjście w TV HDMI-ARC  i MAIN z ARC w Onkyo 656. Odpalam netflixa na TV i zwyczajnie w ampli nie gra nic. Dodam, że wszystkie ustawienia w AMPLI są ECC ON, ARC ON itd. Czy to znaczy, żeby leciał dźwięk z netflixa muszę kupić kabel Optical i podłączyć do wyjścia w TV + wejście w AMPLI? bo nie potrafię sobie z tym poradzić a w manualu pisało że poprzez takie sparowanie ARC powinno działać. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam, jeśli masz podłączone inne urządzenia pod złącza hdmi to je odłącz.Wyłącz amplituner i następnie sprawdź czy masz dźwięk. Jak zadziała daj znać.Jaki masz TV,Sony? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Owszem istnieje coś takiego jak konflikt urządzeń. Ale Lg z Onkyo do tej pory go nie miało. Czy włączyłeś odpowiednie ustawienia w TV?

Optyk to koszt 20 zł i rozwiązuje problem permanentnie. 

Piotrek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Owszem istnieje coś takiego jak konflikt urządzeń. Ale Lg z Onkyo do tej pory go nie miało. Czy włączyłeś odpowiednie ustawienia w TV?
Optyk to koszt 20 zł i rozwiązuje problem permanentnie. 
Piotrek
Wydaje mi się że nie da się źle tego ustawić, wrzucam foty poniżej :75c32e3b8e5b3155d46de9fa542f83cf.jpg374629b20aa330a5db61c97ac0df9424.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...