MariuszS Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Witam. Ktoś wie czym się różnią te rodzaje kolumn? W necie prawie 0 informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 8.1 mają bas refleks z przodu . To tak na 99% jedyna różnica Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszS Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Dzięki. Czytałem, że 8 lub/i 8.1 mają budowę zamkniętą, gdy 8.2 mają bass reflex z tunelem, tj. budowę otwartą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 (edytowany) Nie , tylko 8 to OZ . Ale to całkiem inna kolumna niż 8.1 czy 8.2 Wróć , widać w sieci 8.1 z tunelem z tyłu jak i z przodu . Na Infinity Classic nie ma podziału na 8.1 czy 8.2 . Może coś w zwrotnicy podłubali i zrobili wersję .2 http://www.infinity-classics.de/models/Kappa-x.1i-x.2i-series1993/index-Kappa-x.1i-x.2i.htm Edytowano 16 marca 2018 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszS Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 1 minutę temu, mkk napisał: Nie , tylko 8 to OZ . Ale to całkiem inna kolumna niż 8.1 czy 8.2 Dzięki. Kupiłem 8.2, czyli w sumie nie kupując 8.1 straciłem tylko na tym, że swoje muszę odstawić od ściany minimum pół metra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 To że kolumna ma b-r z przodu nie znaczy, że można ją ustawić bezpośrednio przy ścianie (podobnie jak nie powinno się stawiać przy samej ścianie obudów zamkniętych czy z pasywną membraną). pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszS Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Dziękuję za pomoc :-) Pozdrawiam. Życzę miłego weekendu :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 (edytowany) Ja bym powiedział inaczej. To czy tunel br jest z przodu, z tyłu lub obudowa jest zamknięta, niema związku z odległością od ściany jaka jest optymalna dla danej kolumny. Zależy to od wielu czynników. Edytowano 16 marca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszS Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Ustawię tak: tył od ściany 1 m, bok prawy od ściany 1,6 m, bok lewy od ściany ok. 4 m (nie ma innego wyjścia), kolumny od siebie ok. 2,5 m, odległość do mnie 2,5 m. Po drodze dźwięku ława - przeszkoda (niestety), odległość ściany od ściany na linii dźwięku 4,5 m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Asymetria od ścian bocznych nie jest wskazana, ale trudno. Nie zawsze można ustawić wszytko idealnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszS Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Chyba, że dostawię ściankę dla lewej kolumny :-), aby zachowćc symetrię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts