Steel #1 Napisano 20 marca 2018 Witam. Mam banalne pytanie. Kupiłem wzmacniacz i jechał do mnie kurierem. W nocy było średnio -3 stopnie , w dzień około 4 stopni. Ile mniej więcej trzeba poczekać do uruchomienia? 3-4 godziny wystarczą czy jednak dłużej? Pzdr. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Jankowski #2 Napisano 20 marca 2018 Wystarczą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mordor12 #3 Napisano 20 marca 2018 Chodzi głównie o to , aby wzmacniacz ogrzał się do temp. pokojowej. Nie trzymaj go tylko przy grzejniku zaraz po wyjęciu z kartonu, czy też przy innym źródle silnej emisji ciepła. 4 godziny i możesz odpalać bestię Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 21 marca 2018 Dokładnie tak. Temperatura pokojowa. Pamiętajmy że kondensatory że względu na elektrolit studzą i nagrzewają się nieco dłużej niż np obudowa. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach