Skocz do zawartości
minero

Denon AVR-2805 - Brak sygnalu na Coaxial 1

Recommended Posts

Hej, 

Mam do Was pytanie. Od miesiaca posiadam uzywanego Denon AVR-2805. Zauwazylem ze podlaczajac ostatnio dvd bezposrednio do amplitunera (mialem do tej pory przez tv) przez gniazdo Coaxial1 jest calkowita cisza. Na Coaxial2 wszystko smiga. Nie sadze ze cos zle robie czy zle ustawiam wiec pytanie, co moze byc uszkodzone? Sa tam w ustawieniach rozne wyjscia, jak DVD, CD, Tape itp. Na co bym nie przypisal Coaxial1 to pod kazdym jest cisza. Takie gniazdo chyba nie jest latwo uszkodzic? Jakis pomysl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dość łatwo jest uszkodzić nie tyle gniazdo co wejście tego typu. Wystarczy nawet przypadkiem odłączyć je pod napięciem lub podłaczyć i może po tym przestać działać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a jak moge to sprawdzic? miernikiem? jesli jest uszkodzone co musialbym wymienic? 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Obawiam się że sprawa wymaga ingerencji osoby która wie na ten temat więcej niż Ty. Bez pomocy elektronika raczej niewiele tu możesz zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Utwórz nowe...