Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
jawirax

Altus 140 ( nie działają głośniki wysokotonowe)

Recommended Posts

Witam mam taki problem posiadam Altusy 140 , wszystko ładnie pięknie oprócz nie działających gwizdków - głośników wysoko-tonowych.
Głośniki wysoko-tonowe są na pewno do wymiany , podpinałem inny głośnik pod tor wysoko-tonowy i nic . nurtuje mnie co jest skopane w zwrotnicy ? który element trzeba by było wymienić ? pomierzyć ? itp aby to ogarnąć ? zapodaje schemat zwrotnicy.

 

 

podlaczenie-zwrotnicy-zgb-100-8-061-altus-140.jpg

schemat-zwrotnicy-zgb-100-8-061-altus-140.jpg

Witam ponownie rozebrałem kolumnę i nie ma kondensatora tego co zaznaczyłem grubą strzałką czerwoną ktoś wlutował z mostkowałem tam piny i graj i huczy nawet pokrętło piszczałki działa, czyli wlutować tam tylko kondensator ? bo mniemam że on jest zabezpieczeniem przed uszkodzeniem piszczałki ? czy można to po prostu z most-kować i tak zostawić ? jak mam odczytać ten kondensator ? bo w razie czego nie wiem jaki kupić.

 

 

Usterka.jpg

Kondensator wymieniłem i wszystko śmiga, pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...