SaruSc #1 Napisano 8 kwietnia 2018 (edytowany) Tak jak w temacie, czy 851N sprawdza się jako przed wzmacniacz? Edytowano 8 kwietnia 2018 przez SaruSc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #2 Napisano 8 kwietnia 2018 Słabo ale i tak lepiej niż CA Magic6. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 8 kwietnia 2018 Jest taka opcja, jednak nie jest to przedwzmacniacz klasy dobrego oddzielnego segmentu, bardziej jest to funkcja dodatkowa. Jeśli masz końcówkę mocy wysokiej klasy, pomyśl o dedykowanym przedwzmacniaczu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaruSc #4 Napisano 9 kwietnia 2018 Ok dzięki za informacje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #5 Napisano 9 kwietnia 2018 CA 851N to bardzo dobre urządzenie (sam posiadam) ale jako streamer i dac ,to pre jest tam niejako przy okazji żeby poziom sygnału wyjściowego mógł być regulowany . Jest mało poziomów bo 30 i regulacja odbywa się chyba w domenie cyfrowej ,w każdym razie ja jak używam CA jako dac-a to mam zawsze ustawione na full bo mam wrażenie ,że jak jest mniej to spada dynamika i rozdzielczość . Oczywiście nie omieszkałem sterować Cambridge końcówka mocy Atoll ,której używam w KD ale efekt niespecjalny . O wiele lepiej jako pre wypadł Audiolab M-DAC ,choć też bez rewelacji (regulacja też w domenie cyfrowej) ale miał większy zakres regulacji i można było ustawić wzmocnienie bardziej precyzyjnie . Teraz do tego celu używam Questyle CMA600i (wzmacniacz słuchawkowy,dac) ,regulacja głośności w domenie analogowej i to już naprawdę wypada dobrze. Przy używaniu takich "kombajnów" jako przedwzmacniaczy trzeba wziąć pod uwagę jakiej jakości zastosowany jest w nich dac bo to przez niego "obrabiany" jest sygnał oraz to jak realizowane jest wzmocnienie sygnału . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #6 Napisano 10 kwietnia 2018 Nie liczyłbym na cuda, preamp to jeden z kluczowych elementów w elektronice stereo i jakiekolwiek oszczędności na nim wychodzą od razu bokiem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach