K0K0S T #1 Napisano 10 kwietnia 2018 Witam, jako że mam wzmacniacz bez funkcji bluetooth czy MusicCast to szukałem jakiegoś zastępstwa/odpowiednika do podłączenia i natknąłem się takie coś jak http://allegro.pl/logitech-bluetooth-audio-adapter-odbiornik-glosnik-i6632486346.html#thumb/3 . Moje pytanie jest takie, czy warto coś takiego kupować i jak wygląda jakość dźwieku? Pozdrawiam, Łukasz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 14 kwietnia 2018 (edytowany) Jest wiele różnych odbiorników bluetooth i tego konkretnego akurat nie znam. W większości przypadków nie jest źle. Jeśli chcemy posłuchać czegoś co mamy w telefonie to może się przydać. Generalnie musisz mieć świadomość że do transmisji bluetooth to co masz zapisane w formie jakiegoś pliku musi zostać przekodowane do standardów transmisji bluetooh. Dlatego do krytycznych odsłuchów lepiej używać innego rodzaju źródeł dźwięku. Aby nie korzystać z DAC-a który masz w takim urządzeniu warto zaopatrzyć się w coś co ma wyjście cyfrowe. Tylko, czy warto ? Myślę ze coś takiego stosuje się dla wygody a nie wysokiej jakości dźwięku. Edytowano 14 kwietnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach