Fafniak Napisano 24 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Pytanie jest na tę chwilę mocno teoretyczne ale chciałbym usłyszeć pewne typy. Mam audiolaba 8200q + 2x8200m Dla niektórych sprawa może być nie do pojęcia ale męczy mnie już włączanie tych wszystkich klocków. Do tego dochodzi jeszcze Dac... Brzmienie mi bardzo pasuje. Jeden klocek o podobnym brzmieniu najlepiej z DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Nawet nie wiedziałem że coś takiego jest... A jak to ma sie do wspólpracy z tomankową TAP8 ? Bo w niej mam 4 filtry DC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 7 godzin temu, Fafniak napisał: Pytanie jest na tę chwilę mocno teoretyczne ale chciałbym usłyszeć pewne typy. Mam audiolaba 8200q + 2x8200m Dla niektórych sprawa może być nie do pojęcia ale męczy mnie już włączanie tych wszystkich klocków. Do tego dochodzi jeszcze Dac... Brzmienie mi bardzo pasuje. Jeden klocek o podobnym brzmieniu najlepiej z DAC Z jakimi kolumnami gra to obecnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Moje kolumny to RLS Oberon II Tap 8 u mnie działa ( kupowałem dla DC blockerow ) i to tyle co moge powiedzieć. Bardzo porządnie wykonany sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 (edytowany) Absolutnie nie Gdybym usłyszał to podejrzewam ze oddałbym ten sprzęt Edytowano 24 kwietnia 2018 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2018 Roksan k3, Cambridge 851a, Te modele bym obstawial. Mimo że twoje końcówki są spoko. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 25 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2018 19 godzin temu, Fafniak napisał: Moje kolumny to RLS Oberon II Jeśli chcesz pozbyć się wszystkiego i zachować dobrą jakość zwróc proszę uwagę na Moon'a Neo Ace https://www.tophifi.pl/stereo/ace.html Urządzenie kompletne, oprócz porządnego wzmacniacza z DAC dodatkowo otrzymujesz świetny firmowy streamer MiND (obsługa DLNA, Tidal etc.) Podłączając go zawsze mam wrażenie, że ktoś mnie oszukuje z tymi parametrami. Pomimo stosunkowo niewysokiej mocy wyjściowej bez problemu napędza bardzo prądożerne konstrukcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2018 Panowie tak całkiem serio pytam. Bo akurat elektronikę moon lubię i cenie. On ma serio tylko 85w przy 4omach? To przy ośmiu będzie miał 40. To pod tym kątem nie możesz uwierzyć? Jak sobie radzi z trudniejszymi kolumnami? Wiem że to nie poziom ale podłączaliscie go pod te nowe proaci? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2018 Producent podaje 50W/ 8, zmierzone to 61/8 & 115/4. Generalnie wszystkie urządzenia Moona charakteryzują się tym, że od najniższych pułapów głośności świetnie radzą sobie z wysterowaniem kolumn. Nie mogę uwierzyć, bo niejednokrotnie urządzenia dużo mocniejsze nie potrafią zapanować nad kolumnami, a Moon daje radę. Mówisz o DT8? Moim zdaniem to wcale żadne faux pas podłączyć je do Ace a raczej świetny pomysł. Połaczenie Moon+ ProAc to jednoz moich ulubionych, sam ProAc podczas ostatniej wystawy w Bristolu prezentował swoje paczki właśnie z elektroniką Moon'a i to nie ze względu na politykę dystrybucyjną a świadomy wybór producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2018 Ok bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak się spodziewałem właśnie. Tego połączenia jeszcze nie słuchałem ale moim jest mi znany dlatego pytałem. . dzięki. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts