Obcy666 #1 Napisano 28 lipca 2018 Witam Planuje kupić słuchawki do 350-400zł Będą podłączane do komputera (filmy, muzyka, czasami gry) - takie uniwersalne i czasem do amplitunera Lubię ciepłe brzmienie, z dobrym basem i ,troszkę mocniejsze- żeby przy głośniejszym słuchaniu nie charczały Mają to być słuchawki konstrukcji zamkniętej, przewodowe Zastanawiałem się nad Creative Aurvana Live 2 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 29 lipca 2018 Myślę ze to dobry pomysł. Trudno będzie znaleźć coś lepszego w tej cenie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #3 Napisano 30 lipca 2018 (edytowany) Są teraz w promocji za 199 zł . https://inspiracje.x-kom.pl/niezbednik-urlopowicza?s=&cat[]=1115&pricef=&pricet=&sort=popular&limit=30 Warto zwrócić uwagę na SoundMagic HP151 Edytowano 30 lipca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Obcy666 #4 Napisano 2 sierpnia 2018 (edytowany) Dnia 30.07.2018 o 10:45, MobyDick napisał: Są teraz w promocji za 199 zł . https://inspiracje.x-kom.pl/niezbednik-urlopowicza?s=&cat[]=1115&pricef=&pricet=&sort=popular&limit=30 Warto zwrócić uwagę na SoundMagic HP151 Warto dopłacić do SoundMagic? Sprawa drugorzędna jaka karta dźwiękowa zewnętrzna do 350zł Edytowano 2 sierpnia 2018 przez Obcy666 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 2 sierpnia 2018 (edytowany) Trudno powiedzieć czy 2 razy wyższa cena jest warta dopłaty. Myślę że ceny za jedne i drugie są bardzo dobre. Na CAL 2 wielu narzeka na ich uszkodzenia mechaniczne. Jednak nie wszystkim się one psują i chyba sporo zależ też od tego jak się je używa. W HP150 pękał pałąk i w 151 jest ponoć poprawiony i w zasadzie na tym polega różnica pomiędzy nimi. CAL 2 to dość spore, bo wokółuszne słuchawki do sprzętu przenośnego do użytku poza domem. Nadają się też bardzo dobrze w domu. HP151 to słuchawki typowo stacjonarne, lecz da się je dobrze używać ze sprzętem przenośnym. HP151 są chyba cieplejsze na basie i w niższym zakresie pasma, do tego dochodzi dość wyrazista góra. CAL 2 mają dość twardy bas. Jednak generalnie są to dość ciepło brzmiące słuchawki. Sporo zależy od tego co ktoś lubi. Jeśli chodzi o to do czego je podłączyć w cenie do 350 zł, to myślę że pasują do nich oba najbardziej popularne DAC/Ampy słuchawkowe: FiiO Olympus 2 i SMSL M2. FiiO będzie dawał cieplejsze brzmienie, SMSL jest bardziej szczegółowy, choć robi to kulturalnie i bez zgrzytliwości. W Chińskich sklepach ceny na SMSL-e są niższe i można tam kupić w tej cenie cieplej grający i droższy M3 , bardziej stacjonarny. Edytowano 2 sierpnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Jankowski #6 Napisano 2 sierpnia 2018 Mam Creative Aurvana Live ale pierwszą wersję i nie powiedziałbym, żeby grały ciepło. Ale może mój DAC Prodigy Cube tworzy "jasne" brzmienie (całość gra z laptopem). Dwójek nie słyszałem, więc może ktoś inny się wypowie. Swoją drogą CAL to przyjemne granie właśnie do niedrogiego DAC'a w połączeniu z komputerem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 2 sierpnia 2018 (edytowany) Zaletą jednych i drugich z tych słuchawek jest to że nie są zbyt wymagające od sprzętu i mogą grać bez mocnych wzmacniaczy. Jednak nie są bardzo efektywne i wzmacniacz słuchawkowy jest dla nich wskazany. CAL2 mają bardziej wyeksponowane skraje pasma w stosunku do ich pierwszej wersji. Są też bardziej przestrzenne. Edytowano 2 sierpnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Obcy666 #8 Napisano 2 sierpnia 2018 Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze, chyba wezmę HP151 i wzmacniacz SMSL M2. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ksieciunio #9 Napisano 3 sierpnia 2018 Witam, fakt że jestem nowy ale sam miałem kiedyś taki problem. Kupiłem Musical Fidelity MF-100 - konstrukcja zamknięta, nauszne. Świetny bass, cieplutki. W takiej kasie wspaniałe słuchawki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #10 Napisano 3 sierpnia 2018 (edytowany) Warto wspomnieć że na niemieckim amazonie są od dawna sprzedawana w cenie która dla wielu wydaje się wręcz podejrzana. Jednak ci którzy je tam kupili są zadowoleni. Teraz są za 42€ + 10,48€ dostawa. Edytowano 3 sierpnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ksieciunio #11 Napisano 3 sierpnia 2018 4 minuty temu, MobyDick napisał: Warto wspomnieć że na niemieckim amazonie są od dawna sprzedawana w cenie która dla wielu wydaje się wręcz podejrzana. Jednak ci którzy je tam kupili są zadowoleni. Teraz są za 42€ + 10,48€ dostawa. Dokładnie takie kupiłem na amazonie, też myślałem, że będą jakieś trefne, zaryzykowałem i nie narzekam bo świetnie grają. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #12 Napisano 3 sierpnia 2018 Nie słyszałem ich, ale spotkałem się z opiniami ze nie grają ciepło. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Obcy666 #13 Napisano 3 sierpnia 2018 Wracając do tematu, jednak zdecydowałem się na wzmacniacz SMSL M3 z amazonu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #14 Napisano 3 sierpnia 2018 Myślę ze to dobry pomysł, bo to dużo mocniejszy wzmacniacz i gra cieplej. Do tego ma wejścia cyfrowe innego rodzaju niż USB. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach