SaruSc #1 Napisano 4 sierpnia 2018 (edytowany) Witam, zakupiłem sobie zestaw Atoll IN100SE z Monitor Audio Gold 100 a teraz poszukuje do niego przewodów głośnikowych. Najpierw mailem przewód Inakustik SILVER 2.5MM przez który wysokie tony bardzo „kuły” w uszy a bas był bardzo słaby, teraz zakupiłem przewód Melodika MSC2250 z żyłą BassCore dzięki któremu góra już nie „kuje” w uszy i jestem z niej zadowolony, bas stał się mocniejszy ale niestety też... niewiem jak to określić, taki dudniący, tak jak by mniej kontrolowany, chaotyczny, płaski, w każdym bądź razie nieprzyjemny. Teraz zastanawiam się nad przewodami Melodika BSC2330 a może nawet BSBW4500, tylko ze to już są droższe przewody i wolał bym poznać waszą opinie. Edytowano 4 sierpnia 2018 przez SaruSc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elizjum7919. #2 Napisano 4 sierpnia 2018 Nic to nie da,a odsłuchiwałeś swoje stereo przed kupnem?Jak tak to pewnie akustyka kuleje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaruSc #3 Napisano 4 sierpnia 2018 (edytowany) Hehe, no akustyka kuleje to wiem ale chce ja też poprawić. A stereo tak odsłuchiwałem i mi odpowiadało tylko, że w pokoju odsłuchowym Edytowano 4 sierpnia 2018 przez SaruSc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elizjum7919. #4 Napisano 4 sierpnia 2018 To kable zostaw i postaraj się poprawić akustykę bo to połowa sukcesu w stereo.Wstaw zdjęcie lub plan pokoju koledzy coś doradzą? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaruSc #5 Napisano 4 sierpnia 2018 Już jest w dziale akustyka Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 6 sierpnia 2018 Tu akurat może być to wina kabla. Bo sprawdzałeś dwa skrajne. Nawet jeśli naprawisz nieco akustyki to i tak kabel z prawdziwego zdarzenia by ci się przydał. Moim zdaniem chord clearway i kimber 4pr. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach