set0tes #1 Napisano 13 sierpnia 2018 Drodzy Forumowicze, zastanawiam się nad wyborem okablowania do Luxmana L-430 i Elac FS 109.2. Nie bardzo jestem zainteresowany bi-wire'ingiem, chociaż jeśli trafie na zasadne argumenty to czemu nie. Na ten moment nie jestem przekonany. Co powinienem wybrać z poniższych kabli: Melodika MDC2250G Gunmetal Edition Przewód głośnikowy OFC klasy 4N 2x2,5mm2 z żyłą BassCore Supra Linc Ice Blue Ekranowany przewód głośnikowy 2x2,5mm2 Supra Rondo Anthracite Przewód głośnikowy 2x2,5mm2 Melodika BSC2330 Brown Sugar Przewód głośnikowy klasy pre Hi-End 2 x 3,3mm2 Cena do 80 PLN / metr jest do przyjęcia. Jak rozumiem Gunmetal i PurpleRain z Melodiki różnią się kolorem wyłącznie. Dodam tylko, że obecnie gram na Elac 105.2 na kablu Alphard Da Vinci Sl-8 .... wiem, że ten kabel pozostawia wiele do życzenia, ale to był kabel rozruchowy (i jakoś tak zostało :/). Z góry dziękuję za wszystkie komentarze. Z pozdrowieniami, Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 14 sierpnia 2018 Zdecydowanie Brown sugar albo dużo tańszy a świetny chord clearway. Nie bal bym się tutaj podłączenia także qeda. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach