alle #1 Napisano 23 lipca 2008 Witam.Moze zaczne od tego, ze po zakupie PS3 wpadlem na taki pomysl aby zamiast kupowac w niedalekiej przyszlosci odtwarzacza BlueRay ,bede uzywac do odtwarzania filmow w tym formacie PS3. Pytanie moje brzmi: czy PS3 jest duzo gorszej jakosci (audio) niz dosc dobrej klasy odtwarzacz Blue Ray? Nie znam sie az tak bardzo, zeby moc samemu dobrac sobie sprzet wiec bardzo prosze o pomoc. Wypatrzylem cos takiego:http://www.twenga.pl/cena-RX-V663-YAMAHA-Amplituner-466556-0oraz http://www.maximedia.pl/?c=amplitunery&p=yamaha_ysp_1100 - (czy taki glosnik daje taki sam efekt jak porozmieszczane odpowiednio kolumny??)Do podlaczenia mam:dekoder Canal + i PS3 Czy w takim wypadku lepiej kupic jednak jakis porzadny zestaw kina domowego czy moze sam odtwarzacz Blueray i wyzej podany glosnik??Dzwiek ma byc czuc .Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kyle #2 Napisano 23 lipca 2008 Tak się akurat składa że Yamaha 663 od 661 różni się tym że ma dekodery Dolby i DTS HD. Natomiast Sony PS3 również ma dekodery HD i zawsze wszystko wysyła jako PCM - do czego zmierzam ... nie widzę sensu w dokładaniu do 663 skoro możesz mieć to samo taniej ( 661 ). Jeśli chodzi o pomiary to oba ampli wypadają niemal identycznie ... oparte są też na tych samych końcówkach na tranzystorach sanken .ps. no chyba że chcesz kolor czarny - chyba czarnego 661 już nie kupiszps2. jeśli już byś się decydował na Yamaha 663 [powód: kolor] to w tej samej cenie i o podobnych możliwościach masz Denon 1908 i Onkyo 606 Cytat Pytanie moje brzmi: czy PS3 jest duzo gorszej jakosci (audio) niz dosc dobrej klasy odtwarzacz Blue Ray? PS3 wcale nie jest gorszy od "wysokich" playerów BL - po prostu dokładnie oddaje to co jest na płycie dekompresując i wysyłając jako bezstratne PCM cyfrowo Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alle #3 Napisano 23 lipca 2008 Dziekuje za pomoc. Jeszcze chcialbym wiedziec czy ten projektor dzwieku daje taki sam efekt jak porozstawiane kolumny Co lepiej kupic i co da mi wieksze pole manewru patrzac niedaleko w przyszlosc : ten zestawik, ktory wymienilem czy wlasnie dobre kino domowe z BlueRay?Ach no i czy bedzie jakkolwiek slyszalna roznica jesli podlacze to wszystko optycznie czy przez HDMI czy przez zwykle chinche? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kyle #4 Napisano 23 lipca 2008 Lepiej wszystko łączyć przez HDMI ... a co do projektora dźwiękowego - nie słyszałem tego ale nie sądzę by grało poprawnie w np. STEREO ... jakoś nieufnie do tego podchodzę ... ale kto wie - posłuchaj Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach